Frekke tyver på ferde i natt: Meldt om innbrudd og tyveri fra flere steder

Natt til torsdag er det meldt om flere innbrudd og tyveri rundt om på tromsøya.

Traktoren er lokalisert via sporing, mens hengeren var sporløst forsvunnet i morgentimene torsdag. Nå er også den kommet til rette.   Foto: Privat

nyheter

Fra lokalene til Fundamentering & Graving ved Kvaløyveien 332 nede på Langnes, har det i natt blitt stjålet en traktor og tilhørende dumperhenger.

Funnet på Slettaelva

Bedriften har sporing på traktoren, og sier den har blitt kjørt fra lokalene klokka 02.37 natt til torsdag. Hagfors anslår at det ville ha kostet ham rundt 380.000 kroner å kjøpe en ny henger i dag.

– Vi oppdaget tyveriet da vi kom på jobb i dag tidlig og den ikke var på sin faste plass. Traktoren er funnet på Slettaelva og politiet er på stedet nå for å sikre spor. Hengeren er derimot sporløst forsvunnet, sier daglig leder Sture Hagfors.

Fant hengeren

Klokka 10.20 bekrefter politiet at hengeren også har kommet til rette igjen.

– Den ble også funnet på Kvaløya, men ikke i nærheten av traktoren, sier operasjonsleder Stine Svendsen i Troms politidistrikt.

Flere innbrudd i sentrum

Torsdag formiddag ble det også klart at det har vært flere tyveri og innbrudd andre steder i Tromsø natt til torsdag.

– I løpet av natten har det vært innbrudd i en brakke. Politiet har vært på stedet å sikret spor. Det har også vært tyveri fra en båt i sentrum, skriver politiet på Twitter.

– Det ble tatt noe verktøy og nøkler fra en brakke ved Skansen og en sykkel samt nøkler fra en båt, utdyper Svendsen overfor iTromsø.

– Er det noe som tyder på en sammenheng mellom disse tre hendelsene i natt?

– Det er foreløpig ingen grunn til å tro det.