Erna Solberg markerte ett år til valget:

Erna Solberg: - Vi tror vi vinner byen tilbake

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg tok med seg det lokale valgkampapparatet i Tromsø og dro til Sherpatrappa, og på husbesøk i Tromsdalen for å markere at det er ett år igjen til valget.

TOPPTUR: Høyre tok seg en tur til Sherpatrappa, og på husbesøk mandag kveld. Fra venstre: påtroppende ordførerkandidat Jens Johan Hjort, gruppeleder Erlend Svardal Bøe og statsminister Erna Solberg.  Foto: Eskild Johansen

nyheter

Om ikke fjellet kan kommet til Erna, så får Erna komme seg til Fløya, tenkte kanskje Tromsø Høyre, da de sammen med landets statsminister markerte ett år til valget med et besøk i den berømmelige sherpatrappa i Tromsdalen.

TOK TRAPPA: Erna Solberg tok seg en tur i Sherpatrappa mandag kveld.  Foto: Eskild Johansen

 

- Vi tror vi har en god politikk for Nord-Norge og Tromsø. Vi tror også vi har et godt lag. Derfor har vi gode sjanser for å ta tilbake Tromsø som Høyre-by, sa Erna Solberg da hun møtte pressen ved fotenden av Sherpatrappa mandag kveld.

Laget Solberg presenterte virket allerede å være klart: påtroppende ordførerkandidat for Høyre, Jens Johan Hjort og gruppeleder for Høyre i Tromsø Erlend Svardal Bøe, hadde tatt turen opp til utsiktspunktet «Aksla».

Gode nasjonale og lokale målinger gjør at Solberg virker optimistisk med tanke på å ta byen tilbake under borgerlig styre, med knapt ett år igjen til valget.

- Vi har gode målinger, og folk har fått føle på kroppen resultatet av et rødtgrønt styre i byen. Jeg tror derfor de er klare for et skifte, mente statsminister Solberg.

Senterpartiet velkommen

Lokalt i Tromsø har Senterpartiet denne perioden vært i opposisjon sammen med de borgerlige partiene. Solberg var klar på at det kunne være naturlig å se på samarbeid etter valget.

- Vårt naturlige utgangspunkt er å etablere samarbeid også lokalt med de borgerlige partiene. Om Senterpartiet ønsker å være med i lokale samarbeid noen steder, som her i Tromsø, så bør Senterpartiet være velkommen til det, mener Solberg.

Bompenger kommer

De borgerlige konfliktspørsmålene som innføring av bompenger i Tromsø, var Solberg klar på måtte løses lokalt, men at det var få veier utenom slike tiltak.

- Problemet er at vi må ha nullvekst i utslipp fra trafikken fremover, også for å gjøre det levelig for folk å bo i byene. I tillegg trenger vi tiltak for å finansiere utbygging av veier og kollektivtrafikk, sier Solberg.

Nord-Norge og jernbane

Solberg avrundet mandagskvelden med husbesøk i Tromsdalen, og en litt forfjamset Cathrina Wang sammen med katten sin Ylva, fikk gleden av å få selveste statsministeren på husbesøk. Wang var klar på anbefalingene sine til statsministeren denne kvelden.

- Nord-Norge føler seg ofte glemt. Vi trenger en jernbane hit til Tromsø, oppsummerte Wang, til statsministeren da hun ble spurt om hva hun trodde var en viktig valgkampsak fremover.


  Foto: Eskild Johansen

 

Selv om statsministeren mente det kunne bli dyrt å bygge jernbane i tyntbefolkede områder, kunne hun love Wang og katten hennes at samferdsel hvert fall skulle satses på i nord.