Ble funnet på sjøbunnen i sentrum:

Mysterierullestolen kommer trolig herfra

Rullestolen ble oppdaget i vannet ved Stortorget på lørdag. Nå er den hentet opp, men mange spørsmål står fortsatt ubesvarte.

Havnet i vannet: Det var lørdag den 9. september at Roger Hansen oppdaget denne rullestolen i vannet, ved Stortorget i sentrum. Pressevakten ved UNN forteller at den sannsynligvis tilhører Universitetssykehuset i Nord-Norge. Hvordan den havnet i vannet er fortsatt et mysterium. Foto: Geir Barstein 

nyheter

UNN-pressevakt Per-Christian Johansen forteller at rullestolen, som blant annet er merket «portør» på ett av håndtakene, sannsynligvis tilhører Universitetssykehuset i Nord-Norge.


 

– Den har nok sin opprinnelse fra UNN, men er en utgått modell som ble kjøpt inn for rundt 15 år siden. Hvordan og når den har havnet i Tromsø sentrum er vanskelig for oss å si noe om. Merkingen av stolen er også ukjent for portørtjenesten ved sykehuset, sier han.

Heller ikke Hansen har noen god teori på hvordan rullestolen kan ha havnet i vannet.

– Det er ikke godt å si hva som kan ha skjedd her, jeg aner virkelig ikke hvor den kan ha kommet fra, sier Hansen.

Oppfordrer folk til å sette rullestolene på plass

Det er generelt ikke noe stort problem at rullestoler forsvinner fra sykehusets områder, forteller han.

Portør: Rullestolen som ble funnet i vannet ved Stortorget i sentrum er merket med «Portør», som er betegnelsen for personer som transporterer pasienter, medisiner og utstyr på sykehus eller behandlingsinstitusjoner. Foto: Geir Barstein 

– Men i enkelte tilfeller, spesielt tidligere år, har det hendt at rullestoler har fulgt med pasienter som skulle overføres til andre institusjoner eller sendes hjem med fly. Disse har ikke alltid kommet tilbake til sykehuset, sier han.

Nå kommer sykehusklovnene fast til UNN

Fredag markerte sykehusklovnene sitt inntog på sykehuset foran et bergtatt publikum. Nå skal de jevnlig komme til barneavdelingen og gjøre oppholdet på sykehus enklere for barna.

 

Johansen forteller at det hender at rullestoler som er til utlån, eller brukt internt ved UNN Tromsø, blir satt igjen på tilfeldige steder i og utenfor sykehuset.


Nå skal denne kreften utryddes

I løpet av 2018 vil over 300 norske kvinner få beskjed om at de har fått livmorhalskreft. I fremtiden skal tallet bli null.


– Disse skal primært være til disposisjon for våre pasientverter ved de ulike inngangspartiene, og oppfordres plassert tilbake dit etter bruk, sier han.

Ingen melding om savnet rullestol

Norges Handikapforbund Nord-Norge, og Seminaret omsorgsbolig i sentrum har tidligere uttalt at de ikke kjenner til den konkrete rullestolen. Heller ikke politiet i Tromsø har fått inn meldinger som kan bidra til oppklaring.

UNDER VANN: Rullestolen ble oppdaget i helga. Foto: Trond Karlstrøm 

– Jeg kan ikke se at vi har fått noen meldinger om en savnet rullestol, forteller Kåre Munkvnold, operasjonsleder ved Troms politidistrikt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter