Gjenstående arbeid i Dramsvegen vil legges på anbud på nytt

Tromsø kommune og entreprenør Norvald Jørgensen har kommet til enighet om endring i arbeidsomfang på prosjektet i Dramsvegen.

ARBEIDSSTOPP: Det har ikke vært noen aktivitet på de to byggeplassene på Dramsvegen siden 22. august. Bildet er tatt dagen etter, da alle maskinene var fjernet fra plassen. Borgtun skole ligger like i nærheten, og rektor Wenke Sørensen etterspør en snarlig løsning. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Like etter påske startet entreprenøren Norvald Jørgensen gravearbeidet på Dramsvegen, i forbindelse med at det legges nye avløpsledninger til det nye Tromsøbadet.

Veien ble stengt for bilister, mens bussene fikk kjøre Dramsvegen som normalt. Det har ført til full strid mellom entreprenøren og kommunen.

HMS-risiko

Norvald Jørgensen AS har overfor kommunen påpekt HMS-risikoen ved å fortsette arbeidet, like vei innkjørselen til studentboligene. I juli krasjet en buss med en gravemaskin på stedet. I et brev til kommunen i august beskrev daglig leder hos entreprenøren, Morten Jørgensen, påkjenningen det er for maskinførerne, og skatepotensialet ved en ulykke.

Etter planen skulle arbeidet på Dramsvegen være ferdig innen november i år. Entreprenøren la imidlertid ned arbeidet i slutten av august.

Har kommet til enighet

Nå opplyser Tromsø kommune på sine facebooksider at entreprenøren ferdigstiller arbeidet i Grøholtveien, med tilhørende sideveier, som planlagt. Gjenstående arbeid i Dramsvegen vil bli lyst ut på ny konkurranse, med sikte på utførelse sommerhalvåret neste år, skriver kommunen på Facebook.

– Det medfører at Dramsvegen fra krysset Grøholtvegen og nordover til Askeladdsvingen vil åpnes for normal trafikk fra og med lørdag 15. september, heter det i meldingen fra kommunen.

Morten Jørgensen i Norvald Jørgensen AS bekrefter at de har kommet til enighet, men ønsker ikke å kommentere saken ut over dette.