Roboter, lego og techno på Vitensenteret

Programmering av bie-roboter og Lego, workshop og minikonsert med elektronikaartisten Captain Credible er noe av det som skjer på Vitensenterets kodefestival lørdag.

KODEDAG: Utstillingsansvarlig Mona Holmø og vitensenterpedagog Chris Andreassen på Vitensenteret inviterer til Barnas kodefestival på lørdag. Foto: Nordnorsk vitensenter  Foto: Nordnorsk vitensenter.

nyheter

Kodefestivalen arrangeres for å ufarliggjøre programmering og fokusere på fremtidens arbeidsmarkedsbehov.

– Med tanke på at koding og digitalisering har kommet inn i skolenes læreplan, har vi sammen med Equinors talentsatsing «Morgendagens Helter» satt opp et gratis arrangement. Det har som mål å ufarliggjøre koding gjennom lek og læring, sier Ellen-May Indahl på Vitensenteret.

På lørdagens workshop skal det bygges en såkalt Tardweeny. Det er en liten maskin som kan brukes til å hacke med, måle bananer og lage musikk. Bieroboter skal programmeres med Bee-bot og Blue-bot, og det skal programmeres med Lego WeDo.


FIRST LEGO League

Tromsølag med solid innsats i internasjonal kunnskapsturnering

Laget fra Selnes skole nådde ikke helt til topps, men imponerte arrangørene stort.


Mens lørdagens kodefestival er for hele familien, inviterer Vitensenteret til kodekveld for ungdom allerede fredag kveld.

Her vil elektronikaartisten Daniel Lacey-McDermott, best kjent som Captain Credible, ha workshop og konsert for 14-19-åringer.

I løpet av en time fredag kveld skal det også bygges en liten lydmaskin som kan kobles opp mot mikrobitorkesteret for å lage musikk, uten at det er nødvendig med lodding.


Antall kortholdere under 12 år fordoblet på få år:

– Lær barna pengers verdi

Hvordan skal barn og unge lære hva penger er verdt når de aldri ser dem?