Mann (34) tiltalt for grovt bedrageri av Nav

I over et halvt år skal Tromsø-mannen ha fått 265.00 kroner i sykepenger han ikke hadde krav på.

  Foto: Marius Hansen

nyheter

En 34 år gammel mann fra Tromsø skal i perioden september 2015 til april 2016 ha mottatt sykepenger fra Nav som han ikke hadde krav på.

Mannen er nå tiltalt for grovt bedrageri, og i tiltalen heter det at bedrageriet er grovt da handlingen har forvoldt betydelig økonomisk skade.

Den tiltalte sendte inn søknad om sykepenger, men ifølge tiltalen oppga han feilaktige inntektsopplysninger. Opplysningene danner grunnlag for beregning og urettmessig utbetaling av sykepenger på til sammen 265.241 kroner.

I tiltalen legges det også vekt på at det må anses som grovt uaktsomt, da det har pågått over tid.

Saken skal opp i Nord-Troms tingrett 21. november.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter