Innfører nytt parkeringssystem ved flyplassen

Nå skal det bli lettere å parkere ved flyplassen for reisende.

Tromsø lufthavn Langnes  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Avinor skal modernisere parkeringen ved flyplassen, og innfører fra onsdag automatisk skiltgjenkjenning. Dette skal sørge for at de reisende slipper å trekke parkeringsbillett i automaten, slipper å betale manuelt og unngår parkeringsbøter.

– Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på vår lufthavn, sier kommersiell sjef Mona Ringstrand i et presseskriv.

Automatisk trekk med app

Med det nye systemet vil alle biler som kjører inn på parkeringsplassene blir automatisk registrert, slik at man slipper å trekke parkeringsbillett.

– Vi anbefaler å laste ned appen «Apcoa mobilparkering» og registrere automatisk trekk av betaling. Alternativt kan betaling gjøres på nettsiden mobilparkering.com, sier Ringstrand.

Fremdeles gratis i inntil 10 minutt

Rett utenfor terminalen kan man stå avgiftsfritt i inntil 10 minutter. Dette for å slippe av eller hente reisende.

– Det er ikke meningen at man skal forlate bilen i dette området, ordningen er kun ment for avtalt henting eller levering av reisende. Dette for å sikre god trafikkflyt og forhindre kødannelse foran terminalen. Trenger man å stå lenger enn dette, bør vanlig parkering benyttes, forklarer Ringstrand.

Ukjent for mange


Slik fungerer den automatiske skiltgjenkjenningen
  • De besøkende kan benytte betalingsautomaten på stedet til å betale for parkeringen. Anbefalt løsning er likevel å benytte mobiltelefonen til å betale, slik at du unngår kø ved automaten og ordner med betalingen når det passer.
  • Du kan betale opptil 48 timer etter utkjøring på nettsidene til Apcoa eller på appen "Apcoa Mobilparkering". Dette kan gjøres uten å registrere brukerprofil, men ved å registrere profil aktiveres automatisk trekk slik at betalingen går sømløst.
  • Dersom du ikke bruker betalingsautomaten eller mobil-løsningene sendes faktura, og det tilkommer da et fakturagebyr
  • Dersom du forhåndsreserverer parkeringen på Avinors hjemmesider oppnår du også sømløs parkering, ettersom systemet benytter ditt bilskilt som "innkjøringsbillett" og gjenkjenner at du allerede har reservert og betalt for parkeringen din.
  • Man kan laste ned appen og registrere brukerprofil hos Apcoa allerede i dag, men endringen trer i kraft fra 19.september.
  • Samme betalingsapp og profil kan brukes for parkering på 30 av Avinors lufthavner.
 

– Vi har forståelse for at det nye systemet er ukjent for mange, og har av den grunn jobbet særlig med å skilte så bra som mulig. Vi håper den nye ordningen blir godt mottatt, avslutter Ringstrand.