Er du en av de mange tusen som bruker denne appen? Da bør du få med deg dette

Oppdatering fører til brukerendring av applikasjon.

HAR DU OPPDATERT TELEFONEN DIN? Dersom du har iPhone og har oppdatert til den siste utgaen av deres operativsystem må du bruke EasyPark-appen for å betale parkeringen din. Her ser du vaktleder Sten Storvestre i Tromsø Parkering. 

nyheter

Etter at iPhone-oppdateringen kom mandag kveld mistet alle med iPhone som hadde oppdatert til iOS12 muilgheten til å betale med Tromsø Parkerings applikasjon. Årsaken til dette er at den siste oppdateringen av operativsystemet ikke støtter denne. Dermed har Tromsø Parkering inngått en avtale med EasyPark om bruk av deres app, på denne måten vil så å si alt av parkering samlet på ett sted.


Kjører prøveprosjekt i Kåfjord:

Her vil de ha turister å betale for å ta naturen i bruk

Det er ikke gratis å opprettholde turstier og parkeringsplasser. Men turistene har sluppet unna betaling – fram til nå.

 

– Vi ble ikke helt tatt på senga, men det har ikke skjedd tidligere. iOS 12 er en ganske stor oppdatering, med flere endringer og dette var altså noe Apple-leverandøren vår ikke klart å gjøre noe med. Vi fikk da beskjed om at vi måtte utvikle en helt ny applikasjon, som ikke ville vært ferdig før i november. Derfor bestemte vi oss for å heller inngå en avtale med EasyPark, sier Sten Storvestre, vaktleder i Tromsø Parkering.

Når ut til flere

Da appen plutselig sluttet å virke hos flere av deres brukere tikket mange henvendelser inn.

– Det begynte på tirsdag og onsdag var det svært mange som tok kontakt på grunn av problemet. Derfor er det en del av EasyPark fra og med i dag, torsdag.

Ifølge Storvestre bruker flere tusen mennesker appen. På UiT har Tromsø Parkering 900 parkeringsplasser, og de fleste som benytter seg av disse betaler via appen.


Stadig færre parkeringsplasser fører til flere utskrevne bøter i Tromsø:

Her deles det ut flest parkeringsbøter

Tromsø Parkering har gitt ut nesten 2.000 flere bøter så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor.

 

– En av fordelene med at vi nå er en del av EasyPark-appen er at også de som ikke har norsk telefon kan benytte seg av den. Med vår «gamle» app var det ikke slik. Noe også turistene fikk oppleve, sier Storvestre.

Mulig avvikling av appen

Den originale Tromsø Parkering-appen fungerer fortsatt for Androidtelefoner og iPhoner som ikke er oppdatert, likevel ser det ut til at de etter hvert vil gå over til å kun ta i bruk Easy Park-appen.

– Vi kjører de parallelt enn så lenge, så overgangen vil gå så glatt som overhodet mulig.

Eneste i landet

Tromsø Parkerings egne app ble utviklet i 2014 og ble laget over et brukergrensesnitt som flere andre byer også har tatt i bruk.

– Hva betalte dere for å utvikle appen da den kom?

– Det er jeg litt usikker på, men Tromsø er i dag den eneste byen som fortsatt er på denne plattformen, sier Storvestre og forteller videre at den etter hvert som tiden gikk hadde flere mangler.


Tromsøværinger foretrekker å betale med denne

Den har gitt 600 færre utskrevne parkeringsbøter og kommunen henter inn 10 millioner kroner i året på den. Over halvparten av parkeringene i Tromsø betales gjennom P-appen.

 

– Den taklet kun norsk iTunes og Google Play og heller ikke Windows-telefoner. Nå vil vi jo også nå flere, så dette er jo på et vis en grei utvikling.