Derfor er det ikke lys i lysløypa

Siden i sommer har det vært mørkt i lysløypa på Tromsøya. Det må man belage seg på at det vil være en stund til.

Lysløype uten lys: Den siste tiden har det vært mørkt i lysløypa på Tromsøya på kveldstid.  

nyheter

Høsten er i fremmarsj i Tromsø og om ikke så altfor lenge melder mørketiden sin ankomst.

Mørkt har det allerede blitt på kveldstid og brukerne av lysløypa på Tromsøya har den siste tiden kunne merke at store deler av løypa nord på øya er uten lys.

– Det skyldes utbyggingen av den nye skistadion på Templarheimen. Det har vært slik siden i sommer, men det er først nå som det har blitt mørkt at folk legger merke til det. Hele kretsen i området er koblet ut, og det er ingenting vi kan gjøre med det, sier Jan Kåre Larsen, fagleder hos Bydrift hos Tromsø kommune.

Han henviser videre til prosjektledelsen bak utbyggingen for mer informasjon.

Sa opp kontrakt med prosjektledelsen

Det er konsulentselskapet WSP som har hatt prosjektlederjobben, men ble, som kjent, sagt opp i forrige uke og kontrakten terminert etter at det ble kjent at prisen for anlegget kan bli opp mot tre ganger dyrere, altså mellom 80 og 100 millioner kroner.

Så, da gjenstår spørsmålet; hvem har da ansvaret?

– Kommunens ansvar

Etter litt fram og tilbake viser det seg at det i grunn er Tromsø kommunes ansvar.

– Kommunen har ansvaret. Vi jobber med å få til en midlertidig løsning, svarer Mette Mohåg, avdelingsdirektør for Bymiljø, i en SMS.

Den midlertidige løsningen vil muligens komme på plass i løpet av neste uke, men det er ikke sikkert at det vil gjelde hele sløyfa. Når en permanent løsning kommer på plass, er uvisst.