Uværet skaper trøbbel for Smakfestivalen: Bryggeri 13 måtte rydde ned matboden

Fredag åpner Smakfestivalen, men nå har flere av aktørene fått beskjed om å ta ned bodene sine på grunn av sterk vind.

TOK NED MATTELTET: Torsdag kveld brukte Bryggeri 13 fire timer på å rigge opp teltet til Smakfestivalen, men fredag morgen måtte de rydde det ned igjen på grunn av sterk vind.  Foto: Christian Riksheim

nyheter

Smakfestivalen åpner på Stortorget klokka 11, men allerede før åpningen er det blitt endringer på årets festival. Mona Hassfjord fra Smakfestivalen forteller fredag formiddag at de har hatt noen utfordringer med været.

– Vi skulle ha arrangementet Smaken av reiseliv på Prostneset i går, men torsdag kveld måtte vi flytte teltene opp til Kirkeparken på grunn av vinden. I morges så vi at flere av teltene hadde blåst avgårde, og siden det er meldt enda sterkere vind i dag, tok vi en beslutning om å be folk ta ned teltene fra Fredrik Langes gate og sørover, forteller Hassfjord.

I Storgata og videre nordover forblir mye som planlagt, men Hassfjord sier at de setter teltene tett inntil hverandre for å bedre sikkerheten.

– I ei så travel gate som Storgata så må vi tenke sikkerhet, for hvis et telt først letter og fyker av gårde så kan det føre til skader, sier hun.

– Blir festivalen mindre enn planlagt?

– Nei, vi håper å få plass til de som rammes av været innendørs rundt omkring i byen. Bryggeri 13 skulle stå utenfor domkirken, men har nå måttet ta ned boden sin og flytte tilbake til sine egne lokaler, sier Hassfjord, og legger til at de vil holde publikum oppdatert på sine nettsider.

Brukte fire timer på å sette opp teltet

Christian Riksheim i Bryggeri 13 sier at de brukte fire timer på å sette opp teltet i går kveld, men at det ikke er så mye å gjøre med været.

FERDIG STAND: Bryggeri 13 brukte fire timer torsdag kveld på å sette opp teltene sine, og fredag morgen måtte de ta dem ned igjen på grunn av vær og vind.  Foto: Christian Riksheim

 

– Det som er trist er den måneden vi har brukt til planlegging og innkjøp av råvarer for å få til en god stand, påpeker han.

Riksheim sier at de hadde gledet seg til å stå på stand sammen med de andre, men at de forsøker å være løsningsorienterte:

– Derfor snur vi på det og inviterer til «Ettersmak» i våre lokaler fra klokka 16, sier Riksheim.