Venter snø og dårlige kjøreforhold:

– Bruk dekk som passer forholdene

Nå advarer meteorologene og Statens Vegvesen bilister som skal ut på veiene i høyden mandag.

Bruk dekk som passer forholdene, oppfordrer meteorologene etter at det er ventet snøfall i fjellene i Troms og Vest-Finnmark. Foto: Tore Meek / NTB scanpix 

nyheter

Det ventes snø i fjellene i Troms og Vest-Finnmark mandag, med økende mengde utover dagen. Nå advarer meteorologene om vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser, og oppfordrer bilister til å bruke dekk som passer forholdene.

Også Statens Vegvesen advarer bilister i forbindelse med snøfallet. I Troms og i kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark kan det bli lokalt vanskelige kjøreforhold, på grunn av snø over 200-400 meter, skriver de på twitter.

På bankene utenfor Troms og Tromsøflaket er det varslet kuling, som har økt gjennom natta, og vil øke frem til mandag kveld. Meteorologene oppfordrer folk til å vurdere å la båten ligge. Det meldes om vestlig eller nordvestlig sterk kuling, med vind på 20 meter i sekundet.