Dette må du være obs på:

De neste ukene øker de kontrollaktiviteten

Statens vegvesen øker kontrollaktiviteten langs veiene de neste ukene, for alle slags kjøretøy, både hverdag og helg.

Illustrasjonsbilde fra en tidligere kontroll Statens vegvesen gjennomførte på Kvaløysletta.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Kontrollene gjelder alle slags kjøretøy og gjennomføres i hele Nord-Norge, både på dagtid, kveldstid og i helgene.

– På denne tiden av året er det særlig viktig at lysene virker som de skal, men vi vil også sjekke andre forhold som er viktig for trafikksikkerheten. Dette kan for eksempel være dekk, sikring av last på bil og tilhengere, at folk bruker bilbelte og at sjåførene har papirene sine i orden, sier avdelingsdirektør Jørn Simonsen på trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi har forskjellige kontroller gjennom hele året, men nå gjør vi en ekstra innsats med mye mannskap på vegen, og vi varsler om aksjonen på forhånd. Det viktige for oss er at folk kjører trygt, slik at de ikke er til fare for seg selv eller andre, sier Simonsen.