Demonstrerte mot bompenger: 20 personer dukket opp

På Facebook-gruppen «Nei til bompenger i Tromsø/Troms» er det over 11.000 medlemmer. Da det mandag ble arrangert demonstrasjon og folkemøte ved Stortorget, dukket det opp om lag 20 personer.

IKKE SÅ GODT OPPMØTE: Det var om lag 20 personer til stede utenfor Kulturhuset. Foto: Marianne Lein Moe 

nyheter

Ahmed Aadan Warsame leder den lokale aksjonsgruppa «Nei til bompenger i Tromsø» og er administrator for Facebook-gruppen ved samme navn. Mandag ettermiddag arrangerte han demonstrasjon på Erling Bangsundsplass utenfor Kulturhuset.


«Nei til bompenger» varsler kjør sakte-aksjon

Siden i august har det som bli omtalt i nasjonale medier som «bompengeopprøret» spredt seg gjennom byene på sør-, vest og østlandet. Nå inviterer aksjonsgruppa til demonstrasjon og kjør sakte-aksjon i neste uke.

 

– Det er ikke så bra oppmøte som jeg hadde håpet på, men jeg skylder på været, sier Warsame.

Etterlyste flere småbarnsfamilier

Fra talerstolen sa Warsame at han hadde invitert mange politikere til demonstrasjonen. De to som kom var Bjørn Gunnar Jørgensen, lokallagsleder i Tromsø Frp, og Ann-Sissel Enoksen, leder for By- og landlista.

TO POLITIKERE: Ann-Sissel Enoksen i By- og landlista og Bjørn-Gunnar Jørgensen i Frp holdt innlegg under demonstrasjonen. Her sammen med arrangør Ahmed Aadan Warsame. Foto: Marianne Lein Moe. 

En av dem som hørte på dem var Thor Sandnes. Han ble opprørt med tanke på bompenger.

– Dette er en ekstrabeskatning for den menige mann og det synes jeg er galskap. Problemet er ikke at samfunnet ikke har nok penger. I løpet av fire dager har oljefondet inntekter som kan betale alt av bompenger, men hvor går pengene, spør jeg, sier Sandnes.

Demonstrant Helene Størdal synes det var rart at det var så få til stede.

PROVOSERES OVER BOMPENGER: Denne gjengen er imot bompengering. Fra venstre Per-Kristian Hunstad, Helene Størdal, Tor-Ivar Didriksen og Thor Sandnes. Foto Marianne Lein Moe. 

– Dette er en forferdelig unødvendig skatt, som vil gå spesielt utover småbarnsfamilier. Derfor synes jeg rart at det ikke er flere av dem her.

– Denne gruppen har så mange følgere på Facebook, så jeg må spørre hvor i Guds navn alle de er, legger Per-Kristian Hunstad til.

Må kanskje selge bilen

Det var likevel noen småbarnsfamilier til stede.


Kommentaren

Tromsø Frp – forvirrende for folk flest

Det var ingen store overraskelser å spore da Frps nominasjonskomité forrige uke la fram sitt listeforslag, med Tromsø Frp-leder Bjørn-Gunnar Jørgensen som foreslått ordførerkandidat.

 

– Jeg blir å slite veldig dersom det innføres bompenger, og det kan hende jeg må kvitte meg med bilen min. Jeg har et barn som skal i barnehage, og etter hvert også fritidsaktiviteter, så det blir å ramme meg ganske hardt sier Charlotte Skogeng, som bor alene med sønnen William Skogeng Sørensen på fem år.

GÅR UTOVER HVERDAGEN: For disse to familiene går bompenger direkte utover økonomien. Fra venstre: Daniel Skogeng Andersen, Sabine Klingenberg, William Skogeng Sørensen (5) og Charlotte Skogeng. Foto: Marianne Lein Moe 

En annen familie som hadde tatt turen til demonstrasjonen var Daniel Skogeng Andersen og kjæresten Sabine Klingenberg, med deres barn.

– For vår del bidrar bompenger til at det tar enda lenger tid før vi får kjøpt egen bolig. Vi har ikke aller, aller minst, men det forsinker muligheten for boligkjøp. Jeg har lang pendlervei til jobb og kan ikke droppe bilen, sier Andersen.