Tolv Widerøe-fly står på bakken – en rekke flyvninger innstilt

Widerøe har hatt en rekke utfordrende driftshendelser, og vet ikke når alt er i rute igjen.

En rekke flyvninger til og fra Tromsø er berørt torsdag.  Foto: Skjermdump fra Avinors nettsider

nyheter

Selskapet opplyser i en pressemelding at totalt tolv fly står på bakken. Av disse er fem ute for planlagt vedlikehold, mens sju andre måtte ut av drift grunnet andre tekniske årsaker, sier informasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen til iTromsø.

– Dette medfører en del forstyrrelser og konsekvenser for planlagte ruter i dag og tiden fremover. Berørte passasjerer blir kontaktet og tilbudt alternativ reise eller refusjon. Widerøe har fullt fokus på å løse dette, heter det i pressemeldingen.

– Vi er kommet i en vanskelig situasjon. September har vært meget utfordrende driftsmessig for Widerøes flyveselskap. Tøft vær og andre upåvirkelige hendelser har resultert i at mange av våre fly står på bakken. Flere møter med fugl (birstrikes) og lynedslag har resultert av flyene må få teknisk ettersyn som krever arbeidstimer. I tillegg til andre tekniske utfordringer og det planlagte vedlikeholdet av våre fly er resultatet at 12 av våre fly ikke er i drift. Det tar tid før vi får disse ut på rute.

En rekke flyvninger til og fra Tromsø er berørt torsdag. Widerøe kan foreløpig ikke anslå hvor lang tid det vil ta før alt er i rute igjen.

– Vi jobber på spreng, og har blant annet leid inn et ekstra fly, sier Carlsen til iTromsø, og legger til at berørte kunder vil bli kontaktet.