Tromsømann landsdelens første stormester i sjakk

Benjamin Arvola Notkevich (25) ble stormester i sjakk under sjakk-OL i Georgia. Han blir den første i Nord-Norge og den 16. i landet med stormestertittel i sjakk.

STORMESTER I SJAKK: Benjamin Arvola Notkevich fra Tromsø ble fredag stormester i sjakk under sjakk-OL i Georgia. Foto: Anniken Vestby  Foto: Anniken Vestby

  Foto: Anniken Vestby

nyheter

– Vi er fryktelig stolt at Benjamin er den første stormesteren i sjakk i Nord-Norge. Han har hatt en utrolig ekspansiv utvikling som sjakkspiller de siste årene. I fjor tok han en internasjonal tittel og nå er han stormester, sier Jan Sigmund Berglund, leder i Tromsø Sjakklubb.

Les også: Benjamin utsatt for grov hets etter Israel-vedtak

Simen Agdestein var den første norske stormesteren i 1985, mens Magnus Carlsen var den sjette i 2004.

Benjamin Arvola Notkevich er i tillegg til være sjakkspiller, kommunestyrerepresentant for SV og jusstudent på UiT. Stormestertittelen fikk han i dag under sjakk-OL Batumi i Georgia. Han var den eneste på det norske OL-landslaget som vant sin match.

Les også: To tromsøværinger på det norske landslaget i sjakk-OL

– Norge tapte, men Benjamin vant sin match, en spilte uavgjort mens de to siste tapte. Det er vanskelig å vinne med de svarte brikkene, men det klarte han, selv om det ble tapt totalt for Norge. Benjamin spilte ni av i alt 11 runder i sjakk i løpet av 13 dager. Magnus Carlsen er ikke med i år, det norske OL-laget består unggutter i 20-åra, sier Berglund.

Han er spesielt imponert over Arvolas raske utvikling, selv om han har spilt sjakk i mange år.

– Han har hatt en fantastisk utvikling. Det er ingen som har gjort det så bra, så raskt som han. Han har satset på sjakk spesielt de siste årene.

Les også: Benjamins jødiske besteforeldre ble forfulgt: Nå kjemper han for boikott av israelske varer fra okkupert område

  Foto: Anniken Vestby

 
Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter