Bymisjonen tømmer 52 hotellrom og selger unna inventaret

Alt skal vekk når Thon Hotel Polar i Grønnegata bytter ut møblementet.

TØMMER: Frivillig Julian Hartvigsen og frivilligkoordinator Tormod Eilertsen Sletvold var i full sving med å bære inn gavene fra nabohotellet. Her kommer de med dagens tiende garderobeskap.  

nyheter

Thon Hotel Polar har gitt Bymisjonen årets hittil største møbelgave. Hotellet skal i løpet av de neste tre ukene kvitte seg med innredingen fra i alt 52 hotellrom. Alt fra senger til sofaer, klesskap og speil ble derfor donert til Bymisjonens gjenbruksbutikk Postludium.

– Vi er utrolige glade for at de tenkte på oss. Dette er en vinn-vinn-situasjon for hotellet, oss, miljøet og kundene som kan gjøre seg noen skikkelige kupp, sier Tordis Falck Mentzoni, daglig leder ved butikken.

TAKKNEMLIG: Tordis Falck Mentzoni, daglig leder ved Postludium, var mandag morgen innom de gamle Sonans-lokalene mellom Storgata og Grønnegata for å inspisere møblene før de legges ut for salg.  Foto: Lars Adrian Giske

 

Stiller med egne lokaler

Thon-hotellet stilte sågar opp med eget utsalgs- og lagringssted i de gamle lokalene til Sonans Utdanning mellom Storgata og Grønnegata, vegg i vegg med hotellet.

– Det er helt ypperlig. Vi får av og til henvendelser fra hotellene i byen, men det er ikke ofte at vi kan takke ja til alt. Vi er nødt til å ha lagringsplass og kapasitet til å ta unna det som kommer inn, forklarer Mentzoni.

Salgsstedet åpner klokken 14.00 mandag, og vil være åpent mandag til fredag i tre uker fremover.

– Planen er å tømme rundt ti rom hver mandag, slik at vi hele tiden får inn nye varer, forklarer Mentzoni.

Omfattende tømmejobb

Da iTromsø møter gjengen fra Bymisjonen mandag klokken 09.30 i de gamle Sonans-lokalene, er allerede frivillige i gang med å bære møbler fra nabogården.

– Vi er fire stykker i full sving her. Det er litt av en jobb som skal gjøres, sier frivilligkoordinator i Bymisjonen, Tormod Eilertsen Sletvold, mellom løftene.

Han og Julian Hartvigsen, en av de frivillige, har akkurat fått på plass et garderobeskap.

– Vi er kjempetakknemlige for innsatsen til de frivillige som stiller opp for oss nå. Vi hadde ikke klart oss uten dem, mener Mentzoni.

– Passet perfekt

Hotelldirektør Aid Schei Lillegård ved Thon Hotel Polar forteller at det var naturlig for dem, som en Miljøfyrtårn-bedrift, å gi inventaret i gave til Bymisjonen.

– Vi må hele tiden tenke på hvem som kan ha bruk for det vi skal kvitte oss med. Da vi nylig fikk en leveranse såper og sjampo feillevert her, gikk også det til Bymisjonen. Da vi tok kontakt med dem, ble de kjempeglade, forteller hun.

Hotellet eier nabolokalene hvor Sonans tidligere lå.

– Det passet helt perfekt at de nå sto tomme. Da var det en selvfølge at Bymisjonen og Postludium skulle få bruke dem, sier Lillegård.