Rekker ikke å bli ferdige med Sherpatrappa likevel

Kommunen må utsette arbeidet til neste år.

BLIR IKKE FERDIG: Sherpatrappa blir ikke ferdigstilt før til våren.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Tromsø kommune skriver på sine nettsider at de må ferdigstille Sherpatrappa til neste år.

Egentlig skulle trappen stå helt ferdig til førstkommende fredag, men det har været nå satt en stopper for.- Vi hadde beregnet at trappa skulle stå helt ferdig fredag 12., men med regn, snø og kulde er det vanskelig å arbeide. Oppe i Mastebakken har vinteren kommet for å bli, og der er det en god del forstøtningsmurer som gjenstår. Når man tar værmeldingen i betraktning, er det sannsynlig at forholdene over tregrensa blir enda vanskeligere. Vi velger derfor å runde av arbeidet, og starte på ny frisk i mai neste år. Fredag fikk vi fløyet opp det vi trenger av stein for å gjøre trappa helt ferdig til våren. Steinen er lagt på trappetrinnene, men plassert slik at det går helt fint å passere på siden, forteller friluftsrådgiver Margrethe Maske Rabås på kommunens nettsider.

Derfor må sherpaene komme tilbake til Tromsø til våren, og åpningen av Sherpatrappa vil skje da. Trappen vil være åpen for ferdsel fram til da, men kommunen oppfordrer folk til å gå forsiktig da steinene kan bli glatte gjennom vinteren.

I tillegg skriver kommunen at du frem til 15. oktober kan hente steinen som ligger på grusbanen på vei inn til gravlunden på Elvestrand.


Stenger hele Sherpatrappa ut neste uke: – Folk må respektere sperringene

Tromsø kommune stenger den populære turtrappa helt fra tirsdag av.


- Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å bruke av steinen som ligger på «Tønna» i Tromsdalen. Nå kan faktisk alle som vil, hente den steinen de ser nytte av her. Mandag 15. oktober kommer Bydrift for å rydde banen, men fram til da kan alle som vil hente seg stein for å bygge sin egen lille Sherpatrapp. De store skiferblokkene i det ene hjørnet av banen må imidlertid ikke fjernes. De skal brukes til et annet prosjekt, forteller Rabås til kommunens nettside.