Importerte legemidler fra Pakistan og Tyskland

En mann i slutten av 40-årene, som er utdannet politi, får betinget fengselsstraff for å ha importert legemidler til Norge.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse i Nord-Troms tingrett.  Foto: Marius Hansen

nyheter

Ved to anledninger skal mannen ha importert legemiddelet Tramadol. Tramadol er et smertestillende middel som virker inn på sentralnervesystemet, ifølge Felleskatalogen. I august i fjor importerte han 600 tabletter a 225 milligram Tamol-X 225, som inneholder Tramadol, fra Tyskland. I januar i år importerte han 201 tabletter a 100 milligram Tramadol fra Pakistan.

Mannen har avgitt en uforbeholden tilståelse i Nord-Troms tingrett, der han forklarte at han var fullt klar over at tablettene er reseptbelagte i Norge. Han er utdannet politi, ifølge dommen. Mannen har bodd i Norge siden 2008.

Han dømmes til fengsel i 30 dager, som gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg må han betale en bot på 6.000 kroner. I tillegg inndras 601 tabletter Tramadol.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter