Importerte legemidler fra Pakistan og Tyskland

En mann i slutten av 40-årene, som er utdannet politi, får betinget fengselsstraff for å ha importert legemidler til Norge.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse i Nord-Troms tingrett.  Foto: Marius Hansen

nyheter

Ved to anledninger skal mannen ha importert legemiddelet Tramadol. Tramadol er et smertestillende middel som virker inn på sentralnervesystemet, ifølge Felleskatalogen. I august i fjor importerte han 600 tabletter a 225 milligram Tamol-X 225, som inneholder Tramadol, fra Tyskland. I januar i år importerte han 201 tabletter a 100 milligram Tramadol fra Pakistan.

Mannen har avgitt en uforbeholden tilståelse i Nord-Troms tingrett, der han forklarte at han var fullt klar over at tablettene er reseptbelagte i Norge. Han er utdannet politi, ifølge dommen. Mannen har bodd i Norge siden 2008.

Han dømmes til fengsel i 30 dager, som gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg må han betale en bot på 6.000 kroner. I tillegg inndras 601 tabletter Tramadol.