Slik vil havnedirektøren utbedre den utskjelte terminalen

Det er allerede gjort flere utbedringer som skal gjøre havneterminalen mer brukervennlig for reisende. Nå skal flere sitteplasser inn, og havnedirektøren vurderer også ny rulletrapp for reisende med hurtigbåten.

KØPROBLEMER: Det har tidligere oppstått køproblemer på flytebrygga. Da både avstigende og påstigende passasjerer har oppholdt seg her saamtidig.   Foto: Trond Sandnes, Folkebladet

nyheter

Den nye havneterminalen på Prostneset har fått mye kritikk i løpet av de første tre månedene den har vært i drift. Den ble blant annet av sjefredaktør Steinulf Henriksen i Folkebladet beskrevet som «terminalen fra Helvete» i en lørdagskommentar.

– Jeg håper at ikke siste dom over terminalen har falt. Det er fortsatt litt tidlig å dømme bygget. Vi har ambisjoner, og skal få bygget til å fungere mye bedre enn det har gjort i oppstartsfasen. Den viljen er stor både hos Tromsø havn og Troms fylkeskommune, sier havnedirektør Jørn-Even Hanssen til iTromsø.

Ventet i kulda

Det har tidligere vært køproblematikk ved flytebrygga til hurtigbåtene. For å sikre seg plass om bord i båten, har mange av passasjerene gått ut av terminalen og stilt seg på brygga mens de venter.

UTBEDRER TERMINALEN: Havnedirektør Jørn-Even Hanssen er allerede i gang med utbedringer av havneterminalen på Prostneset, og har ambisjoner om å få den til å fungere mye bedre for reisende. Foto: Håkon Steinmo 

LES OGSÅ: – Havneterminalen skal bli en levende del av byen (for abonnenter)

– Folk gikk av og på samtidig, og møttes på gangbrua. Slik kunne vi ikke ha det. På de mest hektiske dagene – torsdag og fredag – har vi leid inn Securitas som hjelper til med å styre publikumsstrømmen. Vi har også blitt litt bedre på skilting, selv om det foreløpig har et midlertidig preg, sier Hanssen.

Dørene ut fra venterommet på terminalen holdes nå slik at passasjerer ikke skal kunne gå ut til flyttebrygga før det er klart for ombordstigning, noe som annonseres over høyttaleranlegget.

LES OGSÅ: Halverte millionlønna da han takket ja til jobben i Tromsø Havn: – Jeg fant kjærligheten i Tromsø (for abonnenter)

– Vi har hatt noen tekniske utfordringer med dørene, men med litt justeringer har vi fått det til, opplyser Hanssen.

Vurderer å bygge om

Han forteller at de også vurderer byggtekniske endringer.

TERMINALEN FRA HELVETE? I en lørdagskommentar i Folkebladet ble havneterminalen beskrevet som «terminalen fra Helvete». Nå gjennomføres det en rekke utbedringer for å gjøre terminalen bedre for reisende.   Foto: Foto: Geir Barstein

– Men det er et langt lerret å bleke. Det vil i så fall involvere gode arkitekter, planavdeling og lignende, sier Hanssen.

LES OGSÅ: Han blir ny havnedirektør

Rent konkret vurderer de å få rulletrapp opp og ned fra andre etasje til venterommet til hurtigbåten.

– Det å gå trappen med tung koffert, eller om man er dårlig til beins, eventuelt har en unge på armen, er utfordrende. Selv om vi har en heis, ser vi at folk følger publikumsstrømmen og tar trappene, forteller Hanssen.

Hanssen opplyser også at det er bestilt flere sitteplasser i terminalen, både til busspassasjerer og hurtigbåtpassasjerer.