Beatrice er UiTs beste leder

UiT-student Beatrice Bremnes gikk nylig av med seieren i Lederjakten.

VINNER: Det var en rørt Beatrice Bremnes som mottok den gjeve prisen som vinner av Lederjakten 2018.  Foto: Lise Lotte Henriksen/UiT

nyheter

Onsdag denne uka arrangerte studentorganisasjonen Start UiT konkurransen Lederjakten, for syvende år på rad. Målet er å finne den beste lederen blant studentene på universitetet.

Etter en hel dag med caseløsing og en intens utspørring fra banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge og hotelldirektør Øyvind Alapnes ved The Edge, var det til slutt Beatrice Bremnes, som til vanlig studerer ledelse, innovasjon og marked, som sto igjen som vinner av Lederjakten, skriver UiT på sine nettsider.

– Jeg føler meg først og fremst beæret. Og så litt sjokkert, jeg synes alle finalistene var gode på hver sin måte. Jeg mener alle vi som sto på scenen i kveld er vinnere, og så er det ekstra artig å stå igjen med den kuleste prisen, sier Bremnes til UiT.

Planla ny havneterminal

Konkurransen foregikk på The Edge, og oppgaven var å lage ny havneterminal for Tromsø. I løpet av en halv time måtte de lage en modell og planlegge en pitch. Underveis kom det nye krav og begrensninger for å stresse gruppene og tvinge dem til å tenke nytt.

Hotelldirektør Alapnes mener det er viktig at næringslivet bryr seg om studentenes engasjement.

– Det er fantastisk, jeg opplever at de vil noe med dagen. Jeg ville sette dem på prøve i lederskap og kreativitet, og samtidig fikk de sjansen til å bygge en skikkelig havneterminal, sier han.

Fire finalister

Under banketten onsdag kveld var det kun fire finalister igjen, og én og én måtte de opp på scenen til utspørring av banksjefen og hotelldirektøren – uten mulighet til å forberede seg.

I finalen sto Martin Andre Jusnes Myrland, Beatrice Bremnes, Marius Lundegaard og Kjell-Petter Hetland.

Bremnes får et ledelsesutviklingsprogram som heter «Ledelse i front», til en verdi på 60.000 kroner. Programmet består av tre samlinger over en periode på ett år.