Klubbfavoritt i Tromsø legger ned

Utestedet Café Circa kaster inn håndkleet etter å ha preget byens klubbscene i 15 år.

Circa åpnet dørene i 2003. 22. desember 2018 stenges de for godt.  Foto: Jenny Ovlien Frisholm

nyheter

Circa har siden 2003 vært en viktig arena for byens DJ-er og huset en rekke av byens klubbkonsepter i løpet av årene. De siste årene har vært krevende rent økonomisk for utestedet, som blant annet har pusset opp, endret åpningstider, utvidet matserveringen, avholdt konserter og forsøkt en rekke grep for å berge lønnsomheten.

Mandag ble de ansatte informert om at forsøkene på å berge plassen ikke har ført fram. Det er ikke liv laga for Circa i Tromsø i 2018.

– Det er ikke noe som har skjedd brått. Det er vanskelig å få konseptet vårt lønnsomt i et smalt marked. Vi ga oss ikke uten kamp og har virkelig prøvd å snu skuta og snudd de steinene vi kunne snu, men det går ikke lengre, sier styreleder Åge Charles Heimland til iTromsø.

Det var avisa Nordlys som først omtalte nedleggelsen mandag kveld.

– Grusomt

Rundt 4–6 personer som i dag er ansatt hos Circa blir direkte berørte av nedleggelsen, men flere skal allerede ha funnet nye jobber ifølge Heimland.

Daglig leder Elisabeth Waage Murillo forteller om en tøff avgjørelse.

– Hjertet mitt er i Circa og i våre andre avdelinger, så når en avdeling dør er det helt grusomt. Det har vært veldig tungt, og da både for oss internt og for våre DJ-er. Elektronikamiljø i Tromsø er fylt med kjærlighet og fine mennesker, og de ordner seg nok en ny plass å spille, men jeg tenker også mye på dem i dag, sier Murillo.


Utvider Presis

I etasjen over Circa i Storgata 36, eier samme selskap tapasbaren Presis Tapas. I nabohuset driver de Lugar 34. Presis vil nå bli satset på og flytter fysisk ned til bakkeplan når Circa stenger 22. desember.

– Presis går kjempebra i dag, og vi må ofte sende folk bort fordi det er fullt. Nå får vi mer plass, blir mer synlig og vi gleder oss veldig til å gå i gang, sier Murillo.

– Vi satser på at vi klarer å fylle begge etasjene med gjester på sikt, og vil bygge et nytt, åpent kjøkken i første etasjen hvor gjestene kan se maten bli laget. Andre etasjen vil også kunne brukes til lukka selskap for dem som er interessert, sier Heimland, som også driver Cafe Sånn på Erling Bangsundsplass.

– Det går vel også litt penger til en slik satsing?

– Ja, det er klart en viss risiko involvert, men den er ikke større enn at vi klarer å bære den, sier Heimland.

Heimland sier de håper å kunne åpne nye Presis til TIFF, eller midten av januar 2019 om du vil.

Leker med tanken om julefestival

Både Heimland og Murillo er klar på at Circa ikke skal legges ned i det stille. De håper folk benytter de siste to månedene til utestedet, og leker med tanken om å lage en aldri så liten festival den siste åpningsuka.

– Det er ikke noe som er bestemt, men vi vil få til en verdig avskjed. Vi har holdt det gående i 15 år, og det er ikke mange utesteder som har holdt det gående like lenge som oss, så vi er ikke flau over innsatsen. Vi markerte oss godt og lenge, og nå er det slutt, sier Heimland.

– Jeg håper det er stappa her hver helg fremover og så håper jeg at folk kommer hjem til jul og vil spille og danse litt hos oss uka før vi gir oss.