TV-aksjonen: Disse bydelene ga mest

Det ser ut til at Tromsø kommer til å gi like godt som i fjor.

FORNØYD: Lederen for TV-aksjonen i Troms og Finnmark, Inger-Heidi Kjærvik er svært fornøyd med årets resultat. 

nyheter

Natt til mandag var store deler av det innsamlede beløpet til TV-aksjonen talt opp. Av tallene kommer det fram at Tromsø så langt har gitt 3.113.418 kroner. I Norge totalt var det da kommet inn 239.680.478 kroner. Tromsø ligger på 19.-plass av de 24 kommunene i Troms. På landsbasis ender Tromsø på 332.-plass av totalt 423 kommuner i landet. Dette ifølge tall fra giverstafett.no.

I fjor var det rekord og Tromsø samlet da inn 3.439.503 kroner. Ifølge aksjonsleder Inger-Heidi B. Kjærvik vil vi mest sannsynlig komme oss opp på fjorårets tall i løpet av mandagen.


Løp inn penger til TV-aksjonen: – Skal være årets beste skoledag

Erlend Svardal Bøe (H) var i strålende humør under løpeaksjonen – til tross for at han stadig ble forbiløpt av spreke skoleelever.

 

– Jeg er veldig fornøyd og slik det ser ut nå kommer vi til å være like god som fjoråret. Når det kommer til det reelle bøssebeløpet, altså det vi fikk inn utenom vipps og via telefon og kontonummer, så har vi fått inn mer enn i fjor.

Årets bøssebeløp er på 954.415 kroner, i fjor var det på 936.000 kroner, sier Kjærvik.

Full dekning

De bydelene som ga mest til årets aksjon er Kvaløya på førsteplass, og deretter kommer Fagereng og Kroken. Når det kommer til enkeltbidrag ligger Tromsø kommune øverst med 100.000 kroner og på nummer to og tre kommer Slettaelva med et bidrag på 48.262 og Norges Toppidrettsgymnas Tromsø med 34.440 kroner.


Russen stilte opp for Kirkens Bymisjon under TV-aksjonen

Årets TV-aksjon går til inntekt for Kirkens Bymisjon. Søndag var hovedkvarteret deres fylt med frivillige som ville hjelpe til, blant dem var 75 tromsøruss.

 

– At NTG skulle bidra med en så stor sum kom som en stor overraskelse. Det er mange skoler som har engasjert seg med solidaritetsuke og skoleløp, noe vi ser resultater av. I tillegg er det alle de som har strikket skjerf og vært med på det.

RUSSEN BIDRO: Totalt 75 russ gikk for TV-aksjonen. 

De fleste fikk nok med seg at det ikke var spesielt godt vær i går for bøssebærerne, likevel var det 662 bøssebærere som var ute og gikk.

– Vi hadde full bøssebæredekning i hele Tromsø kommune, og mot slutten strømmet det til med bøssebærere som hadde lyst til å gå. Det er vi godt fornøyd med, spesielt med tanke på det været som var søndag. En ting som derimot er positivt med været er at man stort sett treffer på noen hjemme da, sier Kjærvik.

Aksjonsmottaker engasjerte

Kjærvik opplever at Kirkens Bymisjon, som årets aksjon gikk til, ble veldig positivt mottatt av folk.

– Mange kjenner til dem og det merket vi også på engasjementet blant folk. Det var veldig mange som engasjerte seg i saken og som ønsket å gi, sier Kjærvik.


Stor bildeserie: 200 barn på Slettaelva skole sprang for TV-aksjonen

TV-aksjonen arrangerte løp til inntekt for Kirkens Bymisjon. Her er den store bildeserien.

 

I Tromsø ga vi 41,16 kroner per innbygger i kommunen. Dette er 4,08 kroner under landsgjennomsnittet på 45, 24 kroner.

– Hva tror du er årsaken til det?
– Det er vanskelig å si. En ting er været, som vi ikke hadde med oss. Spesielt på «Yttersida» var det ikke spesielt godt vær da vi startet å gå. Utover det er jeg uansett veldig fornøyd, engasjementet har vært supert og vi har f et et kjempefint resultat som jeg er stolt av, sier Kjærvik og legger til:

– Man har fortsatt mulighet til å bidra.