Jan-Frode Janson slutter i Sparebanken Nord-Norge

Det melder Sparebanken Nord-Norge mandag morgen.

NY JOBB: Jan-Frode Janson slutter som konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, han har takket ja til tilsvarende stilling i Sparebanken SMN.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Janson har takket ja til å overta som konsernsjef i Sparebanken SMN i Trondheim.

– Vemodig å forlate

– Det føles svært vemodig å forlate etter seks fantastiske år i nord. Jeg har hjerte for landsdelen og er glad i mine kollegaer. Jeg er også stolt over det vi som konsern har skapt sammen og er trygg på at den fine utviklingen vil fortsette. Selv ser jeg frem til å være nær samarbeidspartner innenfor Sparebanken Alliansen, der jeg til våren blir leder for 1.500 kollegaer i Midt-Norge, sier Janson ifølge pressemeldingen.

Janson begynte som konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge 1. januar 2013, han overtok stillingen etter Hans Olav Karde.

«På det tidspunktet var selskapets verdi om lag 5 milliarder kroner, og DNB hadde vesentlig større markedsandeler i Nord-Norge. Nå er selskapet verdt nærmere 14 milliarder kroner og innehar en klar nummer 1 posisjon i landsdelen», skriver Sparebanken i pressemeldingen.

– Har gjort en formidabel jobb

– Janson har gjort en formidabel jobb i løpet av sine år i Sparebanken Nord-Norge. Han har bygget et særdeles sterkt konsern, målt både i verdi, i markedsandeler, internkultur og samfunnsmessig posisjon. Det er derfor vemodig at han nå slutter. Samtidig er kulturen i konsernet sterk, strategien tydelig og kursen er stø. Jeg er derfor helt trygg på at den positive utviklingen vil fortsette også under en ny konsernsjef, sier styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ifølge pressemeldingen.

Janson tiltrer i sin nyeste stilling senest 1. mai 2019, han blir sittende fram til en ny konsernsjef er ansatt eller konstituert.

Schjøtt-Pedersen opplyser at letingen etter Jansons etterfølger starter nå.

iTromsø kommer tilbake med mer!