Prestvannet-elever med klar beskjed til politikerne

Elever fra tre klassetrinn har signert brev mot å flytte Prestvannet-elever til Grønnåsen.

MED BREV TIL POLITIKERNE: De tre sjetteklassingene Teodor Rundmo Brynjulfsen, Aksel Nymo Kummervold og Jakob Heir Kantola kom innom iTromsø og viste fram brevet de har skrevet til politikerne om de nye skolekretsene. FOTO: Marianne Lein Moe 

nyheter

Onsdag skal kommunestyret stemme over de nye skolekretsene og i den anledning har Prestvannet-elevene Jakob Heir Kantola, Aksel Nymo Kummervold og Teodor Rundmo Brynjulfsen, alle elever i sjetteklasse, skrevet et brev til byens politikere, signert elever fra femte, sjette og syvende trinn ved Prestvannet. Her har de kommet med flere argumenter på hvorfor de ikke ønsker at Prestvannet-elver skal flyttes til Grønnåsen.


Onsdag skal saken om de nye skolekretsene avgjøres:

Nå skal disse foreldrene påvirke kommunestyret

Onsdag stemmer kommunestyret over de nye skolekretsene. Foreldre ved Prestvannet og Gyllenborg skole setter nå inn alle kluter for å stoppe administrasjonens forslag.

 

– Vi har ingenting imot Grønnåsen som skole, det virker som en flott skole, men om halvparten må gå der så splittes vi, og det ønsker vi ikke, sier Kummervold.

Gjør det for vennene sine

Ifølge de tre elevene oppleves hvert trinn på Prestvannet som ett stort klassetrinn. Dersom de splittes vil de derfor miste flere gode venner.

– For oss har det ingenting å si hvilken klasse man går i, vi jobber mye i lag og gjør masse sammen, uansett klassetrinn, sier Brynjulfsen, med enige nikk fra kameratene.

MANGE UNDERSKRIFTER: Slik ser elevenes brev ut. FOTO: Marianne Lein Moe 

– Vi bor alle tre ved Elverhøy, og det ser ut til at vi får plass på Sommerlyst når vi skal begynne på ungdomsskolen. Dette handler derfor ikke om oss. Vi har skrevet brevet på grunn av vennene våre som må gå på en annen skole, det vil vi ikke, sier Brynjulfsen.

Debatt

Hvordan skal vi løse utfordringene med at Sommerlyst skole er blitt bygget for liten?

Det er tungt for en 7.-klassing å havne på en annen skole enn bestevennen.

 

De møtte mandag formiddag opp i krysset mellom Idrettsveien og Haakon VIIs gater sammen med over hundre andre elever og foreldre, for å overrekke over 200 underskrifter til politikerne. I tillegg har de regnet på at det tar cirka en time å gå derfra og til Grønnåsen.

– Det er for langt å gå, så da må det settes opp skolebuss, sier Kantola.

Vil ha brakkerigg

Elevene mener at politikerne, i stedet for å dele opp og flytte elevene, bør sette opp brakkerigg i skolegården på Sommerlyst.

– Det er det god plass til. Når man begynner på ungdomsskolen har man ikke like stort behov for lekeplass og uteområde som på barneskolen. Om du ser i skolegården på Sommerlyst så ser du at det ikke er så mange som er der, de fleste er jo inne, sier Kummervold.

– Ja, det er god plass til å sette opp en brakkerigg der, slik at flere elever kan gå på Sommerlyst. Det er v viktigere enn huskestativ og slike ting som man egentlig ikke bruker så mye av når man går på ungdomsskolen, sier Brynjulfsen.


De nye skolekretsene skaper splid om julefest på Sommerlyst skole

Rektor ved Prestvannet skole vil ikke at elevene hennes skal inviteres til julefest på Sommerlyst, før kommunestyret har bestemt seg for hvor elevene skal gå på ungdomsskole.

 

De selv kunne gjerne tenke seg å ha skole i brakkeriggen, dersom det blir et alternativ.

– Det gjør ingenting for oss, vi vil bare være med vennene våre, sier de tre guttene.