Tidenes eksportmåned for norsk sjømat

I oktober eksporterte Norge 251.000 tonn sjømat, til en verdi av 9,9 milliarder kroner.

ETTERTRAKTET: Norsk fisk selger godt om dagen. 

nyheter

Dette skriver Norges sjømatråd i en pressemelding. Her kommer det fram at volumet falt med 12 prosent, samtidig som verdien økte med ti prosent, som tilsvarer 884 millioner kroner fra oktober i fjor.

Så langt i 2018 har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat. Dette tilsvarer en verdi på 80, 7 milliarder kroner. Volumet har økt med seks prosent, og verdien med fire prosent. Det vil si 3,2 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

– Dette er den beste eksportmåneden for norsk sjømat noensinne. En eksportverdi på nesten 10 milliarder er en fantastisk milepæl, og viser med all tydelighet hvor viktig norsk sjømatnæring er, både globalt og nasjonalt. Eksportverdien for oktober i år er 600 millioner kroner, eller 6 prosent, over forrige verdirekord fra oktober 2016. Samtidig er også oktober 2018 historisk for laksen. Det har aldri vært registrert høyere verdi og volum i en enkeltmåned. Vi har over lengre tid sett en positiv trend for klippfisk og saltfisk, noe som er svært gledelig, sier Renate Larsen, administrerende direktør i Norges sjømatråd i pressemeldingen.