Mens resten av landet opplever nedgang, reiser stadig flere utenlandske turister til Nord-Norge

Og det er særlig hotellene i Troms og Finnmark som har fått en økning fra fjorårets høst.

TROMSØ: Stadig flere utenlandske turister legger ferien til Nord-Norge, og det er særlig Troms og Finnmark som leder an.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det ble ifølge NHO Reiseliv registrert 285.814 overnattinger i Nord-Norge i september 2018, noe som utgjør en økning på 3.063 overnattinger fra september 2017.

Dette innebærer en økning på en prosent, mens Norge totalt hadde en nedgang på fire prosent. Og det er særlig utenlandstrafikken til Nord-Norge som har vært med å sette sitt preg på tallene fra NHO Reiseliv.

Les også: Mens resten av landet opplever nedgang, strømmer turristene hit

I en pressemelding skriver NHO Reiseliv at utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har økt med ni prosent, mens Norge som helhet har en nedgang på tre prosent.

Og det er særlig hotellene i Troms og Finnmark som har merket pågangen fra turistene. I pressemeldingen er det opplyst at antall utenlandske hotellgjestedøgn økte med hele 14 prosent i Troms fra i fjor, mens Finnmark kan skilte med 12 prosents økning. I Nordland er økningen på to prosent.

Les også: Tripadvisor har kåret Tromsø til verdens tredje beste sted for opplevelser

NHOs regiondirektør Målfrid Baik skriver i pressemeldingen at det er gledelig å registrere at antall utenlandske hotellovernattinger i fortsetter å øke. Denne økningen har vært størst i Finnmark.

– Det er også positivt å registrere at den norske trafikken etter noen måneders nedgang har en beskjeden økning i september, skriver Baik.

Les også: Vinterturistene legger igjen svindyre luksusklær

Hotellene i Nord-Norge har en økning i losjiomsetningen på to prosent i september, mens Norge som helhet har en nedgang på to prosent.

Når det gjelder overnattingsbedriftene på Svalbard har de hatt en økning på 16 prosent sammenlignet med september 2017. Utenlandske gjestedøgn er gått ned med en prosent, mens norske gjestedøgn har økt med 29 prosent.

Les også: Hvalsesongen er i gang på Skjervøy