Mann dømt for å ha svindlet NAV for 150.000 kroner

En tromsømann i 50-årene er dømt til 40 timers samfunnsstraff etter å ha svindlet til seg nesten 150.000 kroner fra NAV.

  Foto: Gudrun Gulldahl

nyheter

Det var i perioden mars 2014 til september 2015 av svindelen pågikk.

Mannen leverte inn meldekort til NAV til tross for at han hadde deltidsarbeid og fikk dermed utbetalt urettmessig mye dagpenger.

I tillegg til å føre opp for mange timer på meldekortet så opplyste ikke mannen at han befant seg i utlandet i fire måneder – og at han derfor ikke hadde krav på utbetalinger fra NAV.

Mannen ble i Nord-Troms tingrett i november dømt til 40 timers samfunnstraff.

50-åringen er også dømt for å ha gitt falsk forklaring til en offentlig myndighet.

I tillegg til samfunnsstraffen må mannen betale 3.000 kroner i saksomkostninger til NAV.

Subsidiært må han sitte 36 dager i fengsel.

LES OGSÅ:

Mann (34) tiltalt for grovt bedrageri av Nav

I over et halvt år skal Tromsø-mannen ha fått 265.00 kroner i sykepenger han ikke hadde krav på.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter