Miljøforkjempere skal overnatte utenfor rådhuset

Hver morgen de siste torsdagene har miljøforkjempere demonstrert for bedre klimapolitikk foran rådhuset. Nå skal de også overnatte der.

KLIMAMARKERING: Torsdag morgen demonstrerte flere miljøorganisasjoner og enkeltpersoner på rådhustrappa for større kutt i klimagassutslippene i statsbudsjettet.   Foto: Privat

nyheter

Torsdag morgen fra klokka 07.45 til 09.00 deltok rundt 25 personer fra ulike miljøorganisasjoner som Framtiden i våre hender og Natur og Ungdom i demonstrasjonen på rådhustrappa.

– Det var gøy i dag, plutselig var vi mange som deltok. Budskapet er at vi ønsker mer klimapolitikk i statsbudsjettet, sier Sofie Stranger, styremedlem i Framtiden i våre hender.

Demonstrantene mener regjeringen ikke gjør nok i statsbudsjettet for å kutte i klimautslippene, og krever mer ambisiøs klimasatsing.

– I statsbudsjettet foreslår regjeringen 13 prosent kutt i klimagassutslippene, mens FN sier at utslippene må halveres innen 2030, for å nå 1,5 gradersmålet.

Miljøforkjemperne skal forsette med sin markering foran rådhuset helt fram til torsdag 6. desember. Da skal de gjøre noe helt spesielt.

– Vi skal sove utenfor rådhuset i soveposer.

– Hva vil dere oppnå med det?

– Vi vil skape enda mer oppmerksomhet og ønsker dialog om at det må skje mer for å få klimautslippene ned, sier Stranger.