Ambulanse påkjørt på vei til ulykkesstedet i Ramfjord

Ambulansen var på vei til ulykken i Ramfjord ved Fagernes da ulykken skjedde.

Stillestående kø i begge retninger ved ulykkessted ved Hundbergan per klokka 13.36.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Klokka 13.12 onsdag meldte politiet at en ambulanse på vei til ulykken like før Fagernes ble påkjørt mellom Hundbergan og Laukslett.

Ambulansen var på vei til Tromsø med en annen pasient da ambulansen fikk melding om ulykken. Siden det ikke var akutt for pasienten i bilen og man på dette tidspunktet ikke visste skadeomfanget på den andre ulykken, besluttet ambulansen seg for å snu og rykket ut til ulykken siden de var like i nærheten.

Hadde på blålys

Bilbergingen jobber på steder per klokka 14.14.  Foto: Christer Pedersen

 

I den forbindelsen smalt en annen bil med to passasjerer i inn i ambulansen.

– Ambulansesjåføren har opplyst at de snudde bilen på et oversiktlig veistrekk og hadde blålysene på. Det oppstod materielle skader på kjøretøyene og to personer ble fraktet til UNN med helikopter for sjekk, sier operasjonsleder Morten Augensen onsdag ettermiddag.

E8 ble sperret i forbindelse med begge ulykkene på to steder, og åpnet først igjen rundt klokka 14.30.

Sendt til legevakta

To personer fraktes fra stedet med ambulansehelikopteret per klokka 13.50.  Foto: Christer Pedersen

 

UNN bekrefter at de har fått inn en person fra ulykken til sjekk på legevakta.

– En person fra hver av ulykkene er sendt til legevakta. Det er ingen alvorlige skader. På grunn av kapasitetsproblemer og vanskelig fremkommelighet il ulykkesstedene ble en person fraktet med politibil mens en ble hentet med helikopter, men det er som sagt ikke snakk om alvorlige skader på noen av de involverte, opplyser pressevakt Jørn Resvoll ved UNN klokka 14.25.

Oppretter sak

Politiet har onsdag opprettet sak på begge ulykkene, men har så langt ikke tatt beslag av noen førerkort eller noen som har status som siktet.

– De involverte skal avgi forklaringer og det kan være forhold her som vi ikke er klar over på dette punktet, så vi skal være forsiktig med å konkludere med hvem som har hatt skyld. Etter hvert vil vi ta stilling til om sjåførene har vært aktsomme nok og det som hører med, sier Augensen.