Mann (63) kjørte til Esso for å kjøpe avis – hadde 1,31 i promille

Mannen må betale 60.000 kroner i bot og sone en fengselsstraff.

DØMT: 63-åringen ble tatt for fyllekjøring på vei til jobb ved Esso i Tromsdalen. Arkivfoto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Tidlig en tirsdag i mars skal den 63 år gamle mannen ha fyllekjørt med 1,31 i promille i Tromsdalen.

Rettssaken gikk i Nord-Troms tingrett i forrige uke, og mannen erkjente seg skyldig.

I retten forklarte mannen at han skulle kjøre hjemmefra og til Esso for å hente avis før han dro på jobb. Han ble stoppet av politiet ved Esso i Tromsdalen klokka 08.45 og testet for promillekjøring. Han hadde drukket alkohol kvelden i forveien, og testet positivt på utåndingstest, og analyseresultatet av blod som ble tatt klokken 09.17 viste en påvirkning av 1,31 promille.

Tiltalte erkjente at påvirkningsgraden må være riktig.

Politibetjenten som stanset tiltalte vitnet i retten og forklarte at det var ikke noe spesielt å utsette på kjøringen, og helt vanlig trafikkbilde den aktuelle dagen. Om formen til tiltalte, forklarte politibetjenten at han var blank i øynene og med en lett alkoholånde.

I straffeutmålingen ble det vektlagt som skjerpende at tiltalte har kjørt med en høy promille, og at kjøringen skjedde i et tettbebygd boligstrøk, og på et tidspunkt det normalt ferdes mange trafikanter.

Dermed dømmes mannen til 21 dager i fengsel samt til å betale en bot på 60.000 kroner. Han mister også kjøreretten i to år, og må avlegge full førerprøve for gjenerverv av førerretten.