Oppbevarte narkotika i trusa – nå er han dømt til fengsel

Politiet oppdaget narkotikaen etter at mannen ble stanset for ruskjøring.

Tatt to ganger: Mannen ble tatt for to tilfeller av kjøring under påvirking av narkotika i Tromsdalen.   Foto: Arkivfoto: Ronald Johansen

nyheter

Den 59 år gamle mannen valgte å ikke møte da saken mot ham gikk i Nord-Troms tingrett denne uken.

Han var tiltalt for to tilfeller av kjøring under påvirking av narkotika, samt kjøring uten gyldig førerkort i Tromsdalen, i tillegg til oppbevaring av cirka 0,82 gram metamfetamin, 2,99 gram blanding av amfetamin og metamfetamin og cirka 12 gram cannabis.

Fant knark i underbuksa

I desember stanset en politipatrulje tiltalte da han lå langt over fartsgrensen i et boligområde i Tromsdalen. Tiltalte, som er tidligere rusmisbruker, fremsto som ruset og ble fraktet til legevakta for blodprøvetaking.

Prøvene viste en THC-konsentrasjon tilsvarende en alkoholpromille på 0,2. Under ransakingen ble det funnet narkotika i tiltaltes underbukse, og mer i hans bopel.

Tatt i kontroll

I januar ble tiltalte stanset i en kontroll i Tromsdalen. Han innrømmet med en gang at han ikke hadde gyldig førerkort, men testet også positivt på det retten omtaler som en «drugtest» på stedet og dermed ble tiltalte tatt med til legevakta igjen for blodprøvetaking. Denne gangen viste testen både THC og amfetamin i blodet til tiltalte.

Konklusjonen i rapporten var at han med overveiende sannsynlighet var påvirket tilsvarende en promille høyere enn 1,2 ved aktuelle kjøring. Retten legger etter dette til grunn at 59-åringen utvilsomt var påvirket tilsvarende en promille over 0,5.

Tiltalte blir dermed dømt til 45 dager i fengsel samt til å betalte en bot på 20.000 kroner, og mister førerkortet i fire år medregnet fra desember 2017. Han må avlegge full kjøreprøve for å få lappen tilbake.