iTromsøs julestjerne:

Venninnene stilte opp med malerkost og vin da faren til Iben døde

Etter faren døde i en tragisk ulykke i Thailand i sommer, stilte venninnene opp for å hjelpe Iben Christiansen med oppussing av huset hun arvet. Nå får de iTromsøs julestjerne.

  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

iTromsøs julestjerne
nyheter

Det er en takknemlig Iben Christiansen som har nominert venninnene Ingvild Rushfeldt, Emilie Harila og Anna Karoline Bjelvin til å få iTromsøs julestjerne, som avisa deler ut nå i adventstida.

– Jeg trengte aldri be dem om hjelp. De bare kom hele tiden, sier Christiansen.

Faren hennes, Charles Christiansen, omkom da han ble påkjørt av en buss i byen Rayong i Thailand. Etter at hun selv hadde vært en måned i Thailand for å hente ham tilbake til Norge, kom hun hjem til en stor enebolig som hadde behov for rydding og oppussing.

– Det var overveldende mye å gjøre, sier Christiansen.


Maratonløper Charles fra Tromsø påkjørt og drept i Thailand

Ulykken skjedde da Christiansen skulle krysse gaten i den thailandske byen Rayong.


Mange timers dugnadsarbeid

Venninne har lagt ned mang en time i huset, med sortering, rydding, kasting, sparkling, maling, tapetsering – og en del glass vin. For Christiansen har det hjulpet å ha venninnene rundt seg i den tunge tiden, i tillegg til den praktiske hjelpen i huset.

– Det handlet jo ikke bare om oppussingen. I en sånn tid ville vi være der for Iben også, sier Ingvild Rushfeldt.

FANT KJÆRLIGHETEN I THAILAND: I 2012 giftet Charles Christiansen seg med Chanapat Hassa, som han da hadde vært kjæreste med i seks år. Her er de sammen med Iben på bryllupsfesten.   Foto: PRIVAT


– Det er en spesiell situasjon å skulle gå gjennom alle tingene, så vi passet på at hun beholdte det hun skulle ha, og kastet resten. Vi har grått litt, og flirt masse, sier Anna Karoline Bjelvin.

Christiansen stemmer i:

– Det er godt å ha noen rundt seg som kan holde hodet kaldt.


Løpemiljøet i sorg etter dødsulykken: – En veldig flott fyr

Løpemiljøet i Tromsø er i sorg etter at Charles Christiansen ble påkjøprt og drept i Thailand.


Har blitt «handy»

Da de satte i gang med tapetsering av den første veggen, måtte de google og ringe en venn for å finne ut av hvordan det skulle gjøres. Mot slutten var ingenting en utfordring.

– Nå kan vi starte firma, ler jentene spøkefullt.

Christiansen har flyttet inn i huset, men må nok avfinne seg med at venninnene også ser på huset hennes som sitt hjem.

– Det har jo blitt et hjem for oss også. Nå møtes vi der minst én gang i uken! sier Bjelvin.


Datteren til avdøde Charles Christiansen drar til Thailand for å hente han hjem

Datteren til avdøde Charles Christiansen drar til Thailand for å hente ham hjem: – Jeg har mistet min bauta

For en uke siden sa Iben Christiansen (26) ha det til faren etter en lang oppussingsperiode i Tromsø. Fem dager senere ble maratonløperen drept da han skulle krysse veien under en helgetur med kona.Kjenner du noen som fortjener en julestjerne fra iTromsø?

  • Send en e-post til nettdesk@itromso.no
  • Send en sms til 2399 med kodeord IT JULESTJERNE etterfulgt av ditt forslag
  • Skriv en melding til oss via våre facebooksider, facebook.com/itromso/

Du må kort begrunne hvorfor du foreslår vedkommende, samt oppgi kontaktinformasjon både til den du foreslår og til deg selv. De som velges ut må la seg intervjue i avisen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter