Vurderer å stille som ordførerkandidat

Anne Berit Figenschau vurderer å stille som ordførerkandidat for Høyre.

I TENKEBOKSEN: Anne Berit Figenschau sier at hun er i dialog med ledelsen i Tromsø Høyre om å stille som ordførerkandidat.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Anne Berit Figenschau sier at hun er i tenkeboksen om det å stille som ordførerkandidat etter at Jens Johan Hjort trakk seg plutselig fredag ettermiddag.

– Dette kommer veldig brått på, men jeg er i dialog med ledelsen i Tromsø Høyre. Jeg har sagt at jeg trenger tid til å tenke gjennom om jeg ønsker å stille som ordførerkandidat, sier Anne Berit Figenschau til iTromsø lørdag morgen.

LES OGSÅ: Hjort etter sjokk-exiten: – Jeg angrer på at jeg stilte (for abonnenter)

Figenschau er overrasket over at Hjort trakk seg som ordførerkandidat.

– Jeg er overrasket over at han gjorde det, det er synd, sier Figenschau.

Jens Johan Hjort fortalte til iTromsø at han har vært kritisk til Frps bompengeultimatum, og valg av Bjørn-Gunnar Jørgensen som toppkandidat. Han sa at dette var en av årsakene til at han valgte å trekke seg.

Anne Berit Figenschau mener at Høyre vil klare å samarbeide med Frp.

– Det å samarbeide med Frp har Høyre gjort før. Vi får det greit til også på nasjonalt nivå. Det er enkelte utfordringer, men det vil man få til, sier Figenschau.

LES OGSÅ: FrP-kandidaten om Hjorts uttalelser: – Det har vært lite kontakt mellom oss to

Hjort sa også at en annen grunn til at han trekker seg er fordi han mener det er en relativt stor fraksjon i partiet som ikke støtter han som ordførerkandidat.

Figenschau mener det er urimelig å forvente at alle i partiet skal støtte ordførerkandidaten.

– Man kan ikke regne med full støtte fra partiet. Det er kun i land som Nord-Korea man kan påkreve seg full støtte fra partiet, sier Figenschau.