Omfattende omdirigeringer for bussene i sentrum torsdag

En høyspentledning skal graves ned i Strandveien ved Mack – noe som i sin tur fører til omfattende omdirigeringer av rutebussene gjennom sentrum.

GRAVING OG STENGING: Torsdag kveld skal alle bussruter forbi dette krysset – Strandveien/Musegata – omdirigeres på grunn av graving i gata. 

nyheter

– Det blir en del ekstra kilometer. Når det stenges av gater i sentrum, blir det kinkig for bussene å komme fram, sier Hallgeir Austlid, rådgiver i Troms Fylkestrafikk.

Det er i forbindelse med etableringen av kollektivfelt i Strandveien at gravingen skal foregå.

Høyspentledning

Entreprenøren skal legge en høyspentledning i rør under Strandveien, og fra torsdag klokken 19.00 må samtlige bussruter som passerer strekningen ta til dels lange omveier.

– Det gjelder rutene 33, 34, 37 og 42. De vil bli dirigert inn i tunnelsystemet, forteller Austlid.

De tre sørgående rutene 33, 37 og 42 vil gå som vanlig fra holdeplassen ved Telegrafen (Sjøgata S4). Men istedenfor å kjøre Strandveien sørover, skal bussene kjøre nordover for så å kjøre inn i tunnelen i Hansjordnesbukta.

– Rute 33 og 37 tar Sentrumstangenten og kjører ut av tunnelen ved Fylkeshuset, mens 42 kjører direkte til Giæverbukta.

For nordgående rute – 34 – blir det også en underjordisk omvei.

Forsinkelser

– Rute 34 kjører inn i tunnelen ved Fylkeshuset og kommer ut i Hansjordnesbukta før den tar en ekstra loop gjennom sentrum, forklarer Austlid.

Han sier at passasjerene nok må belage seg på at bussturene kan ta litt lenger tid enn normalt.

– Det kan bli en del forsinkelser, men arbeidet skal ifølge entreprenøren være ferdig natt til fredag.

– Om de ikke møter på noen uventede hindringer, da.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter