Brannen på Mellomveien:

Skal gjennomføre tekniske undersøkelser etter brannen – ingen vitner har meldt seg

Det er så langt ukjent hva som forårsaket brannen i Mellomveien tirsdag som har gjort minst åtte mennesker husløse inntil videre.

Det er store røykskader etter brannen i Mellomveien 10 tirsdag kveld.   Foto: Sanna Drogset Børstad

Vet du noe om saken? Tips oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Det var rett før klokka 17.00 tirsdag det kom melding om en røykutvikling i Mellomveien 10, like ved Casa Inferno og Dekk1. Kort tid etter ble det bekreftet at det var snakk om brann, og rundt en halvtime senere hadde brannvesenet fått kontroll og slukket brannen.

14 personer evakuert

Store deler av tirsdagskvelden gikk til etterslukking og kartlegge hvem som var inne i bygget når brannen startet.

14 personer ble evakuert da politiet kom til stedet, men de har ikke fullstendig oversikt over akkurat hvor mange som var i bygningen når brannen startet.

Det ble observert åpne flammer fra første etasjen, men politiet kan så langt ikke bekrefte hvor eller hvordan brannen startet.

– Vi håper på å komme i gang med de tekniske undersøkelsene på stedet så snart som mulig. Det er for tidlig å si noe mer om årsak, hvor brannen startet eller skadeomfanget på bygget, men det var stor røykutvikling så det vil nok ta tid før det er beboelig igjen, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til iTromsø onsdag morgen.

Flere flyktninger

Bolighuset, som består av tre etasjer samt et loft, skal huse minst åtte personer fordelt på fire leiligheter ifølge Folkeregistret. Alle er gjort rede for bekrefter politiet.

Nordlys skriver tirsdag at alle beboerne er flyktninger. En del av disse har funnet seg midlertidig nytt bosted via venner og bekjente, mens kommunen ivaretar de resterende.

– Jeg kan ikke svare på om alle som bor i det bygget er flyktninger, men vi tok hånd om og fikk innkvartert åtte personer i går. De blir nå ivaretatt og skal i møte med oss senere i dag, og så starter vi prosessen med å ordne de ny bolig og det som hører med, sier May-Britt Stensjø Miri, enhetsleder for Flyktningstjenesten til Tromsø kommune til iTromsø onsdag morgen.

Operasjonssentralen til politiet har ikke oversikt per onsdag morgen om andre boliger i dirkete nærhet ble berørt av brannen i den grad at de ikke er beboelig som følge av den store røykutviklingen.

Ingen vitner meldte seg

Politiet etterforsker brannårsaken og ba tirsdag kveld vitner som hadde observasjonen knyttet til brannen om å ta kontakt. Så langt har ingen meldt seg, og politiet er enda interesserte i å komme i kontakt med folk som har sett noe.

– Det er ingen så langt som har meldt seg på den oppfordringen, sier Meyer.