Får ikke opp safen: – Vi har prøvd alt. Trylleformler, slegge, hårnål, vinkelsliper og selvfølgelig kirkens egne virkemidler

Kirkelig utdanningssenter Nord har en safe. De vet ikke helt sikkert hva den inneholder, og ikke får de den opp. Nå ber de publikum om hjelp til å løse mysteriet.
nyheter

I den humoristiske Facebook-posten torsdag skriver de blant annet:

«På KUN har vi et problem (Houston, we’ve got a problem). Vi har en safe. Og en nøkkel. Og en kode. Men klarer vi å åpne safen? Niks. Vi har prøvd alt. Trylleformler fra både Ringenes Herre og Harry Potter. Slegge. Borhammer. Hårnål. Vinkelsliper. Dynamitt (Vel, kanskje ikke dynamitt). Og selvfølgelig kirkens egne virkemidler for når alt annet svikter.»

Lite intuitiv prosess

Rosengrens: De er ikke helt sikre på modell, men safen er av typen Rosengrens og sannsynligvis anskaffet rundt 1997.  Foto: Privat

 

Senterlederen forteller at safen sannsynligvis ble anskaffet rundt 1997, samme år som Kirkelig Utdanningssenter Nord (KUN) ble opprettet. Den er av typen Rosengrens og har bruksanvisningen klistret på toppen.

De ansatte ved KUN har også nøkkelen og koden til safen, men får den altså ikke opp.

– Vi hadde for noen år siden en administrativ konsulent som klarte å få den opp, men etterfølgeren fikk det ikke til og heller ingen andre her på huset klarer det. Vi har prøvd alt mulig og fulgt bruksanvisningen, men det er altså ikke en veldig intuitivt prosess, sier senterleder Bernd Krupka.

Ingen skjulte skatter

Krupka anslår at safen ikke har vært åpnet på fire-fem år og står nå i et ubrukt undervisningsrom mens de venter på løsningen. Han anslår at den er på størrelsen med en skammel, men innholdet i den er nok ikke så spennende.

– Nei, altså vi vet jo ikke helt sikkert hva den inneholder, men det er nok et forholdsvis kjedelig innhold bestående av dokumenter og slikt. Det er nok ingen skjulte skatter i den, fortsetter Krupka med et smil.

Ønsker hjelp

Får ikke til: De ansatte ved senteret (her representert ved Ragnhild Strauman, førstelektor i kirkemusikk, Stine Solli Teigen, administrasjonskonsulent, Bernd Krupka, senterleder, Line Skum, universitetslektor i diakoni, Sigridur Gudmarsdottir, førsteamanuensis i praktisk teologi) har prøvd alt mulig uten å lykkes. Foto: KUN 

Senteret utdanner til vanlig prester, diakoner, kateketer og kantorer, og de ansatte forsker på teologiske spørsmål i et nordnorsk perspektiv. Nå håper de noen der ute kan hjelpe dem med å få opp safen deres.

– Vi har møtt på en del forskjellige utfordringer opp gjennom årene, men vi har lite erfaring med å åpne vanskelige safer. Vi snakker gjerne med noen som kan hjelpe oss, men aller helst snakker vi jo gjerne med folk som ønsker å bli prest, kateket eller kirkemusikere, sier Krupka spøkefullt.

– Uansett trenger vi hjelp. Vi lover en dusør som er i tråd med både Den norske kirkens og Vid vitenskapelige høgskoles regelverk for gaver. Hvilket i praksis betyr en pakke After-eight eller en pose Twist. Fritt valg.

Se hele Facebook-posten her: