Jens (19) fra Tromsø skal lede Norges største solidaritetsaksjon

Lørdag kveld ble Jens Øygården Ingebrigtsen fra Tromsø valgt til ny leder i hovedkomiteen av Operasjon Dagsverk (OD).

VALGT TIL LEDER: Jens Øygården Ingebrigtsen (19) ble lørdag valgt til ny leder av Hovedkomiteen i Operasjon Dagsverk. Foto: Privat 

nyheter

– Det er en veldig stor oppgave, sier Ingebrigtsen, som bor i Oslo.

– Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon arrangert med og for ungdom. Men jeg ser veldig fram til arbeidet, sier Ingebrigtsen.

Han ble valgt til leder under landsstyremøte til Elevorganisasjonen som organiserer Operasjon Dagsverk.

På landsstyremøtet lørdag valgte fylkesledere fra hele Norge fram hvilke av to kandidater som skulle bli den nye lederen av Operasjon Dagsverk.

– Jeg ble innstilt av styret i OD. Det var et tøft valg med to gode kandidater, jeg tror det var knapt, sier Ingebrigtsen, som er sønn av Ap-politiker Roger Ingebrigtsen.

Aktiv i en årrekke

Ingebrigtsen har vært aktiv i Operasjon Dagsverk siden 2015.

– Jeg begynte med å være leder for aksjonen på Tromsdalen videregående skole, så gikk jeg videre til Operasjon Dagsverk Troms i 2016. I slutten av 2017 begynte jeg å jobbe ved hovedkomiteen, og i juli 2018 jobbet jeg fulltid med Operasjon Dagsverks hovedkontor i Oslo, sier Ingebrigtsen.

Han trer inn i lederstillingen fra januar 2019, og skal lede Operasjon Dagsverk gjennom aksjonen i 2019.

Han ser fram til å starte arbeidet.

– Det har vært mange gode ledere av OD gjennom årene. For eksempel var statsminister Erna Solberg leder på slutten av 70-tallet. Men jeg er klar til å ta fatt på oppgavene, sier Ingebrigtsen.

Neste års aksjon

Ingebrigtsen er allerede i full gang med planleggingen av neste års aksjon.

– Til neste år planlegger vi å støtte bistandsorganisasjoner i enten Uganda, Sør-Sudan eller Burundi. Dette blir valgt på landsmøte vi avholder i mars 2019, sier Ingebrigtsen.

Neste års Operasjon Dagsverk vil gå av stabelen i oktober.

– Jeg vil i tillegg komme med en generell oppfordring om at alle burde delta i Operasjon Dagsverk 2019, avslutter Ingebrigtsen.