Dette søkte vi mest etter på Finn i 2018

Årets Finn-lister viser at det mest brukte søkeordet i 2018 blant folk i Troms er «Harstad». For brukere i hele landet troner «sofa» på topp.

SOFA: Det ordet nordmenn søkte flest ganger etter på Finn.no var «sofa». «Hund» nådde ikke opp på topp 10 i år.  Foto: AP Photo

nyheter

Nok et år har gått bort til at vi har sittet på Finn.no og søkt etter ting vi har lyst til å kjøpe. Mye kan tyde på at flere av oss har sittet vondt mens vi har søkt ettersom det mest brukte søkeordet er «sofa».

Her er lista for alle kategorier gjennom året:

1. Sofa

2. Sykkel

3. Hagemøbler

4. Rolex

5. Louis Vuitton

6. Gis bort

7. TV

8. Småbruk

9. Spisebord

10. Kommode

– Opptatt av oppussing

Mens «sofa», «småbruk» og «sykkel» fortsatt er blant de mest brukte og mest stabile søkeordene, har «delebil» kommet inn på topplisten på FINN bil – og gått forbi både «BMW», «Volvo» og «innbytte» som populære søkeord.

Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonssjef i FINN, skriver i en pressemelding at hun ikke er overrasket over at «sofa», «sykkel» og «småbruk» topper lista for tredje år på rad.

– Vi nordmenn er jo veldig opptatt av oppussing og utskifting av møbler, og der kommer sofa inn i bildet. Småbruk på sin side, representerer drømmeren i oss, sier hun.


Her bruker kommunen fem millioner kroner på nye møbler

Åtte millioner bibliotekbrukere har satt sine spor på møblementet, nå spanderer kommunen nye møbler. Også Kulturskolen og Kulturhuset får nyte godt av årets julegave fra kommunen.

 

Hvorfor vi er så opptatt av sykler sier hun ingenting om, men vi må jo komme oss fra sofaen til småbruket og en sykkel er jo en miljøvennlig måte å forflytte seg på.

Mens fire av søkeordene på topp ti er møbelrelaterte, er snøfreser helt nytt av året.

– Vi så en enorm økning i søk etter snøfreser i januar da det kom masse snø i store deler av landet. Så det lønner seg å være litt tidlig ute, om man tror man kan trenge en freser i år, sier Kirkholm.

Troms og Finnmark er ulike

For Finn-brukere i Troms ser søkeresultatene annerledes ut, og sofaen havner på 5. plass og sykkelen på 7. plass. Her er lista:

1. Harstad

2. Tromsø

3. Norrøna

4. Nordreisa

5. Sofa

6. Troms

7. Sykkel

8. Spikertelt

9. Snøfreser

10. TV

I Finnmark, som vi etter hvert havner sammen med i fylkesbaserte tall, har de søkt på følgende:

1. Hammerfest

2. Vadsø

3. Alta

4. Finnmark

5. Ace

6. Harila AS

7. Tilhenger

8. Bergans

9. Arctic Truck

10. Norrøna

Det kan være verdt å merke seg at «Norrøna» er populært i begge fylkene, men at Finnmark ikke har «sofa» på sin liste. Dette kan skyldes at finnmarkingene ikke liker å sitte ved siden av andre, noe som i så fall kan forklare deler av motstanden mot å slå seg sammen med Troms, og heller kjøper seg stol. Eventuelt kan det skyldes at bruktmarkedet for alt som er for stort til å sendes i posten ikke egner seg for finnmarkinger på grunn av de store avstandene.

Nå får det uansett være opp til nyvalgt leder for Fellesnemnda for Troms og Finnmark, Ap-politiker Kari-Anne Opsahl, å avgjøre hvorvidt det er mulig å skape en felles virkelighetsforståelse mellom folk som er såpass ulike i sine Finn-søk.