Bydelsfavoritten vil utfordre burgermarkedet i sentrum:

Vil tilby sultne i sørbyen skjenking og kjappe take away-lunsjer

Det går så det griner for Burgerman på Workinntunet og Kvaløysletta. Nå vil de konkurrere med burgersjappene i sentrum.

VIL ÅPNE TIL TIFF: Daglig leder Cecilie Lorentzen mottok fredag litt av utstyret som skal inn på kjøkkenet. Det nye møblementet ankommer i løpet av neste uke, og så trengs det et strøk maling eller to før de er klare for åpning. 

nyheter

Kun dager før julaften gikk avtalen i boks, og det jobbes nå på spreng for å forsøke å åpne en ny Burgerman i sentrum innen 14. januar.

– Dette har gått veldig fort, og vi står på døgnet rundt. Det er mye man får til når man er villig til å stå på litt ekstra, så vi håper å være klare til åpning av TIFF, sier daglig leder Cecilie Lorentzen.

Nytt konsept

Det nye spisestedet skal inn i lokalene som tidligere har huset blant annet Thai House i Storgata 22. I samme nabolag finner man en rekke andre spisesteder som serverer hamburgere slik som Blårock, Driv og Huken Pub. Lorentzen er klar over at konkurransesituasjonen blir noe annerledes enn den de er vant til, og vil ta grep for å sikre seg en egen nisje i markedet.

– Vi skal prøve på et annerledes konsept i byen enn det vi har på de to andre spisestedene våre. Vi skal satse hardere på samarbeid med lokale matprodusenter, og ha en utvidet og variert take away-meny rettet mot lunsjsegmentet. Det blir mer enn bare burgere. Vi planlegger også å søke om skjenkebevilling, sier Lorentzen, og fortsetter:

– Denne prosessen har gått fort, så det er ikke alt, inkludert menyen, som er helt spikra, men vi ser at det mangler gode lunsjtilbud for folk i farta i denne delen av sentrum etter at Matservice ble revet. Vi skal også forsøke å holde oss på samme prisnivå som vi har på våre to andre lokaliteter. Tromsø er en studentby, og studenter trenger også å spise.

MANGE FOTGJENGERE: På bakkeplan i Storgata vender det nye lokalet seg mot de mange forbipasserende hver dag, inkludert store mengder turister. 

Familiebedrift

Det er nå over tyve år siden Lorentzen startet å jobbe på Burgerman-avdelingen på Kvaløysletta, ved siden av skolearbeidet. Onkel Reidar Lorentzen startet kjeden i 1983, før pappa Johnny kjøpte varemerket og Cecilie overtok driftsansvaret for sjappene på Workinntunet og Kvaløysletta på starten av 2000-tallet. Gjennom årene har Burgerman vært å finne i Sjøgata, under Rogers på Stortorget, ved Isrenna og på Bjerkaker, men det er kun filialene på Workinntunet og Kvaløysletta som har tålt tidens tann.

– Jeg har gjort andre ting enn bare å lage burgere i løpet av min karriere, men det har jo blitt noen år i bransjen. Jeg var blant annet litt bekymra for hvordan det skulle gå med oss på Workinntunet da Burger King åpnet der, men jeg tror vi hadde rundt en 20 prosent økning der i fjor, så det er åpenbart et marked for oss, sier Lorentzen.

Ikke nattåpent

Mens mye ennå ikke er avklart, er en ting sikkert; det blir ikke nattåpent i de nye lokalene.

– Vi vil ha åpent på dagen og fram til klokka 23.00. Jeg hadde gleden av å jobbe på Burgerman da de holdt til under Rogers på Stortorget, og på den tiden hadde vi lov til å ha åpent til det ikke var folk igjen på Stortorget. Det gikk heftig for seg, men det var utrolig artig, men jeg ser ikke behovet for å ha nattåpent nå, sier Lorentzen.