Nå kan du søke på videregående opplæring

Mandag åpnes søkeportalen for videregående opplæring til høsten.

Kongsbakken videregående skole.  Foto: Petter Strøm

nyheter

Mandag 7.januar åpnes det for søking til videregående opplæring skoleåret 2019-2020. Det opplyser Troms fylkeskommune i en pressemelding.

– Mitt nyttårsønske er at alle griper sin rett til videregående opplæring for å oppnå fagbrev, kompetansebevis eller studiekompetanse. Det fører til jobb og personlig vekst, inntekt og selvstendighet. Vær nøye med å holde søknadsfristen for å være med i første plasstildeling! Troms fylkeskommune har et kvalitativt godt opplæringstilbud for søkere fra hele landet. Velkommen skal du være! , sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V), i pressemeldingen.

Fylkeskommunen opplyser at 1. mars er søknadfristen for ordinært inntak til opplæring i skole og bedrift, samt videregående opplæring for voksne. 1. februar er søknadsfristen for søknad om fortrinnsrett og individuell behandling, minoritetsspråklige søkere og lærekandidater.

Mer informasjon finnes på Troms fylkeskommunes nettside.