Denne måneden starter byggingen av det nye Strandkanten-prosjektet

Peab-prosjektet «Skir» har byggestart i januar 2019.

SLIK BLIR DET SEENDE UT: Arbeidet med bygget starter denne måneden.   Foto: Peab

nyheter

Dette skriver Peab selv i en pressemelding. Her kommer det fram at de nå denne måneden går i gang med byggetrinn en av prosjektet, som er et bolig- og næringsprosjekt med beliggenhet ved sjøen i Tromsøysundet på Strandkanten.

Over to byggetrinn skal Peab oppføre 180 selveierleiligheter. De første 80 leilighetene skal være innflyttingsklare i første kvartal 2021, skriver de i meldingen.

− «Skir» vil tilføre Tromsø varierte leiligheter i alle priskategorier. De minste er på 31 kvadratmeter og de største på 140 kvadratmeter, så her er det gode boliger for flere behov, sier Stig Tore Johnsen, styreleder i Strandvegen Utvikling og administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling Nord i pressemeldingen.

iTromsø har tidligere skrevet at Peab lar de som er mellom 18 og 35 år spare inntil 5.000 kroner i måneden mens leiligheten i «Skir»-prosjektet bygges. Når den da vil være innflyttingsklar, så dobler de det du har klart å spare.

12 etasjer høy blokk

Peab Anlegg er valgt som anleggsentreprenør og totalentreprenør er Peab Bjørn Bygg. Byggherre er Strandvegen Utvikling, som er heleid av Peab Eiendomsutvikling Nord.

− Inngåelsen av kontraktene markerer byggestart på et stort og spektakulært boligprosjekt sentralt på Tromsøya, med en boligblokk på 12 etasjer. Prosjektet har blitt godt mottatt i markedet, og vi er glade for å komme i gang med prosjektet, sier Johnsen i pressemeldingen.


Derfor er det lite sannsynlig at boligprisene stiger i Tromsø de neste årene

Veidekkes treffsikre robot spådde før helgen et fall på to prosent i Tromsøs boligpriser i 2019. Sjeføkonom Nejra Macic ved Prognosesenteret i Oslo mener anslaget virker fornuftig.

 

Venn med naboen

Det nye boligprosjektet vil være nabo til «Himmel & Hav», som også er gjennomført med Strandvegen Utvikling som byggherre, og Peab Bjørn Bygg som totalentreprenør.

− For oss er «Skir» en viktig videreføring av suksessprosjektet «Himmel & Hav», som ble overlevert i rett tid og med meget høy kvalitet. Det er derfor gledelig at vi kan videreføre samme prosjektorganisasjon inn i et nytt prosjekt, som er med på å sikre en god prosjektgjennomføring, sier Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg, i pressemelding.

I forbindelse med prosjektet måtte utbygger utfylle mer enn 62.000 kubikkmeter masse, noe som tilføyer Tromsøya omtrent 8.000 kvadratmeter.