Denne måneden starter byggingen av det nye Strandkanten-prosjektet

Peab-prosjektet «Skir» har byggestart i januar 2019.

SLIK BLIR DET SEENDE UT: Arbeidet med bygget starter denne måneden.   Foto: Peab

nyheter

Dette skriver Peab selv i en pressemelding. Her kommer det fram at de nå denne måneden går i gang med byggetrinn en av prosjektet, som er et bolig- og næringsprosjekt med beliggenhet ved sjøen i Tromsøysundet på Strandkanten.

Over to byggetrinn skal Peab oppføre 180 selveierleiligheter. De første 80 leilighetene skal være innflyttingsklare i første kvartal 2021, skriver de i meldingen.

− «Skir» vil tilføre Tromsø varierte leiligheter i alle priskategorier. De minste er på 31 kvadratmeter og de største på 140 kvadratmeter, så her er det gode boliger for flere behov, sier Stig Tore Johnsen, styreleder i Strandvegen Utvikling og administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling Nord i pressemeldingen.

iTromsø har tidligere skrevet at Peab lar de som er mellom 18 og 35 år spare inntil 5.000 kroner i måneden mens leiligheten i «Skir»-prosjektet bygges. Når den da vil være innflyttingsklar, så dobler de det du har klart å spare.

12 etasjer høy blokk

Peab Anlegg er valgt som anleggsentreprenør og totalentreprenør er Peab Bjørn Bygg. Byggherre er Strandvegen Utvikling, som er heleid av Peab Eiendomsutvikling Nord.

− Inngåelsen av kontraktene markerer byggestart på et stort og spektakulært boligprosjekt sentralt på Tromsøya, med en boligblokk på 12 etasjer. Prosjektet har blitt godt mottatt i markedet, og vi er glade for å komme i gang med prosjektet, sier Johnsen i pressemeldingen.


Derfor er det lite sannsynlig at boligprisene stiger i Tromsø de neste årene

Veidekkes treffsikre robot spådde før helgen et fall på to prosent i Tromsøs boligpriser i 2019. Sjeføkonom Nejra Macic ved Prognosesenteret i Oslo mener anslaget virker fornuftig.

 

Venn med naboen

Det nye boligprosjektet vil være nabo til «Himmel & Hav», som også er gjennomført med Strandvegen Utvikling som byggherre, og Peab Bjørn Bygg som totalentreprenør.

− For oss er «Skir» en viktig videreføring av suksessprosjektet «Himmel & Hav», som ble overlevert i rett tid og med meget høy kvalitet. Det er derfor gledelig at vi kan videreføre samme prosjektorganisasjon inn i et nytt prosjekt, som er med på å sikre en god prosjektgjennomføring, sier Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg, i pressemelding.

I forbindelse med prosjektet måtte utbygger utfylle mer enn 62.000 kubikkmeter masse, noe som tilføyer Tromsøya omtrent 8.000 kvadratmeter.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter