Uværet fører til kanselleringer og forsinkelser ved flyplassen

Uværet skaper trøbbel for flytrafikken i Tromsø. Så langt i dag er rundt to av ti fly ved Langnes kansellert, melder Avinor.

SNØVÆR: Uværet skaper forsinkelser og kanselleringer ved Tromsø Lufthavn Langnes. Bildet er fra 2016.   Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

– Været påvirker flytrafikken i noe grad, men flyplassen jobber for fullt med å håndtere værforholdene, sier Lasse Vangstein, pressetalsmann for Avinor.

Uværet som for tiden rammer store deler av Nord-Norge førte blant annet til at et Widerøe-fly som skulle lande i Tromsø måtte omdirigeres til Bodø, melder Avisa Nordland.

Vangstein sier at så langt er rundt to av ti fly kansellert ved Tromsø Lufthavn torsdag, og i tillegg er det en del forsinkelser.

– Omtrent halvparten av flyene er i rute. Det er et sammensatt bilde, flyene ved flyplassen i Tromsø rammes av forsinkelser og kanselleringer ved andre flyplasser i Norge hvor uværet er verre, sier Vangstein, og fortsetter:

– Vi oppfordrer alle reisende om å møte ved flyplassen som normalt. Vi jobber for å holde rullebanen åpen, og flytrafikken vil avta noe i løpet av kvelden.