Strømstans lagde ishålke i Storgata og Kirkeparken

Hele den nyrenoverte delen av Storgata og Kirkeparken har vært nediset i flere dager.

GLATT: Folk som gikk gjennom Kirkeparken og Storgata mandag formiddag, gjorde det med forsiktige steg på speilblank is enkelte steder. 

Er nok mest kjedelig for innbyggerne når et veldig bra prosjekt som Kirkeparken ser dårlig ut.

Frank Mathillas, daglig leder i Kvitebjørn Varme
nyheter

Så å si hele Storgata har de siste årene vært gravd opp for å gi plass til fjernvarmerør. Samtidig er Kirkeparken og Storgata fra Kirkegata til Fredrik Langes gate renovert. I den forbindelse ble det lagt fjernvarmerør under bakken som skal gjøre ferdselsveiene i parken og hovedgata isfri om vinteren.

Til forundring for fotgjengere i sentrum har nettopp de nevnte stedene vært islagte den siste tiden. Årsaken er en strømstans i forbindelse med den pågående renoveringen av Rødbanken.


Fra sidelinja:

Husk refleks, hvis du på død og liv må ferdes i sentrum

Tromsø er ikke en foregangsby for fotgjengere i sentrum. Enten det gjelder fortau eller belysning. I tillegg har Tromsø en ekstra utfordring: Antall fotgjengeroverganger i sentrum går drastisk ned om vinteren.

 

Forsvant torsdag

Pumpen som fører varmtvannet fram under bakken får strømmen sin fra en strømsentral i Rødbanken.

– Det har vært problemer med strømleveransen fra sentralen. Strømmen til pumpen forsvant torsdag, men vi fikk ikke beskjed, sier Frank Mathillas, daglig leder i Kvitebjørn Varme.

Konsekvensen av strømstansen torsdag var at snøen som falt fredag og lørdag ikke smeltet unna slik den skulle.

Mandag ble pumpen slått på igjen, og det knaker under føttene til dem som trår over Kirkeparken.

– Nå er varmen på, men det kan ta noen dager før det er helt isfritt, sier Mathillas.


Dekket i Kirkeparken ble ikke helt som forventet

Resultatet etter slipingen av asfalten i Kirkeparken ble ikke helt som entreprenøren og oppdragsgiveren håpet på. Nå skal de finne løsning på problemet.

 

Taper penger

Kvitebjørn Varme var i møte med kommunen og utbygger i Rødbanken mandag.

– Kommunen og utbygger skal se nærmere på saken. Feilen ligger hos dem, og vi har heller ikke blitt varslet om at strømmen til pumpen var gått, sier Mathillas, som vedgår at selskapet kan tape økonomisk på hendelsen.

– Vi taper litt på salg av varme, men det er nok mest kjedelig for innbyggerne når et veldig bra prosjekt som Kirkeparken ser dårlig ut, sier Mathillas.