Denne gjengen vil inspirere tromsøfolk til å spise mindre kjøtt – arrangerer byens første vegetar- og veganerfestival

Grønn Framtid står bak Nord-Norges første vegetarfestival. Flere engasjerte veganere og vegetarianere møtte lørdag opp da Grønn Framtid inviterte til planleggingsmøte for festivalen på biblioteket

FESTIVALGJENGEN: Vanessa Brall, Aleksandra Anna, Linn Thea Kaldager Josefsen, Galina Kyazanskaya, Rolf Walter og Kåre Johan Teigen er klare for å arrangere en helt ny festival i Tromsø. 

nyheter

Vanessa Brall fra Grønn Framtid forteller at de ønsker å gjennomføre en slik festival for å vise at et veganerkosthold er sunt for alle, inkludert miljøet, dyrene og vår egen helse. Hun håper at festivalen kan være med på å bygge opp de kan bygge opp en plattform for veganere i Tromsø.

– Vi ønsker å ta et oppgjør med stigmaene veganere ofte møter i sosiale sammenhenger ved å vise hvor enkelt det er å lage god og variert vegansk mat, forteller hun.

MINDRE KJØTT: Vanessa Brall fra Grønn Fremtid håper festivalen kan bidra til at folk spiser mindre kjøtt. 

– Mange alternative mennesker

Festivalen vil bestå av foredrag, matkurs og stands.

Utvekslingsstudent Galina Kyazanskaya fra Russland forteller at det er mange av hennes medstudenter som er veganere, og at det hadde vært fint å få på plass en møteplass i Tromsø. Kåre Johan Teigen som er student ved UiT legger til at han tror studenter blir den største målgruppen for festivalen.

– Tromsø er en studentby og man finner mange alternative mennesker her, deriblant veganere, sier han.

Grønn Framtid er åpne for å planlegge festivalen i samarbeid med andre organisasjoner, som for eksempel Fremtiden i våre hender, NOAH og Norsk Vegetarsamfunn.

– Alle er velkommen, legger Brall til.

Vil ikke skremme

Gjengen på biblioteket ønsker å få ned kjøttforbruket i samfunnet, men vil å bidra med en mer positiv fremgangsmåte enn bruk av sjokkerende bilder av dyrs lidelser for å skremme folk vekk fra kjøttdiskene.

– Hvis du prøver for hardt å overbevise noen om en ting, og ikke ser deres perspektiv, vil de heller ta avstand fra det du prøver å overbevise dem om enn å høre på argumentene dine, sier Rolf Walter.