Nå vil denne kafeen ta over driften av Hella

Bårstua kafé ønsker å overta driften av Hella, men må vente på kommunens tverrsektorielle mulighetsstudie av området.

– PERFEKT MATCH FOR HELLA: Vanja Terentieff (H) mener Reidar Svare (til venstre) og Bårstua kafé på Skansen er en perfekt match for Hella. Her sammen med ordførerkandidat Hans Petter Kvaal (H). Foto: Frank Lande 

nyheter

Fontenehuset er et arbeidsfellesskap for og av mennesker som har eller har hatt psykiske helseutfordringer. I Tromsø har Fontenehuset 70 aktive medlemmer som jobber for å lage arbeidsplasser til medlemmene sine.

En av disse arbeidsplassene er kafeen Bårstua på Skansen og nå ønsker daglig leder Reidar Svare enda et bein å stå på.


Statsbudsjettet ga økning til Fontenehusene i Norge: – Nå kan vi ta imot enda flere i Tromsø

Fontenehuset i Tromsø er et fellesskap for dem som lever med psykisk sykdom, og som trenger hjelp til å starte livet på ny. De etterlyser flere medlemmer.

 

– Vi har veldig lyst til å overta driften av Hella og har søkt kommunen om å leie inn våre tjenester for ett år så vi kan vurdere videre drift av området de neste årene, sier Svare.

– En perfekt match

Høyrepolitikerne Hans Petter Kvaal og Vanja Terentieff har invitert seg selv inn på kaffe og bakst. Ved peisen sitter Reidar Svare og varmer seg mens de tre diskuterer muligheten for at Bårstua kan overta driften av kafeen, bygningsmassen og uteområdet på Hella.

Terentieff mener Bårstua og Hella er en perfekt match:

KAN KAFÉDRIFT: Reidar Svare (til høyre) er daglig leder i Fontenehuset som blant annet driver Bårstua kafé på Skansen. Høyrepolitikerne Hans Petter Kvaale og Vanja Terentieff mener han er mannen til å overta driften av Hella som kommunen måtte legge ned i fjor sommer fordi det ble for kostbart. Foto: Frank Lande 

– Reidar er en ildsjel og jeg har stor tro på kommunalt samarbeid med en ideell organisasjon som Fontenehuset. Dette er en vinn-vinn situasjon, sier Terentieff.

Ordførerkandidaten er enig:

– Dette er midt i blinken for oss. Her får vi tatt vare på dem som trenger det aller mest og gi dem en meningsfull jobb og mulighet til å komme tilbake til arbeidslivet, sier Kvaal.


På utsiden ser det ut som en vanlig garasje. Åpner du døren er det noe helt annet

Da Fontenehuset kjøpte garasjen skulle den egentlig bare være et verksted. Nå er den også et kulturhus.

 

Svare sier at han har gjort seg mange tanker om hva de kan gjøre med området, men at han ikke vil si så mye ennå.

– Blir det kafédrift til sommeren?

– Får vi en avtale raskt så skal vi nok få satt på et vaffeljern og kokt litt kaffe, sier Svare.

Statlig finansiert område

Prosjektleder Øystein Nermo i kommunen er kjent med søknaden fra Bårstua, men sier at kommunen har nedsatt en tverrsektoriell arbeidsgruppe som skal lage en mulighetsstudie for Hella. Denne skal være ferdig i løpet av året.


Protesterer heftig mot kommunens planer om å stenge Hella

Å holde Tromsøs idrettshaller åpne må prioriteres foran drift av Hella, ifølge kommunens avdelingsdirektør.

 

– Hella er et statlig finansiert friluftsområde hvor det ligger noen styringer for hva vi kan gjøre i området, sier Nermo.

– Så det blir ikke kaffe og vafler til sommeren?

– Hvis noen ønsker å gå inn og starte kafédrift allerede til sommeren så kan man godt diskutere muligheten for et slikt midlertidig tiltak, sier han.