Et samlet SV i Nord-Norge stiller seg bak Torgeir Knag Fylkesnes som ny nestleder

Finnmark SV er det siste av fylkeslagene i nord som går for Fylkesnes. Han har nå støtte fra en hel landsdel, og fra hjemfylket til konkurrenten.

STØTTE FRA NORD: Torgeir Knag Fylkesnes får støtte fra alle fylkeslederen i Nord-Norge om å bli ny nestleder. Her sammen med partileder Audun Lysbakken fra valgkampen 2017. Foto: Martin Lægland 

nyheter

Stortingspolitikerne Torgeir Knag Fylkesnes og Kari Elisabeth Kaski kjemper om å ta over for Snorre Valen som nestleder i SV.

– Vi har bestemt oss, og vi støtter han Torgeir fullt og helt. Det kommer av at han har stor kunnskap om næringsfeltet, og svært god føling og kunnskap om primærnæringa. Han har en evne til å se sammenhenger og løfte opp problemstillinger fra folks hverdag, både fra Finnmark, Nord-Norge og hele landet, sier leder i Finnmark SV, Silja Støyva Arvola.

LES OGSÅ: Fylkesnes utfordrer Kaski til debatt om nestledervervet

Får skryt

Allerede i november landet Troms SV og Nordland SV seg for å støtte Fylkesnes som ny nestleder. Finnmark SV-lederen sier det var stor enighet både i lokallagene i Finnmark og i fylkesstyret om å gå for Fylkesnes.

– Selv om han er i sin andre periode på Stortinget, har han en evne til å snakke med folk å fange opp hva som er viktig for dem. Han bruker sin posisjon til å løfte fram vanlige folks utfordringer.

I en opptelling Klassekampen hadde i november, skrev de at Fylkesnes var spilt inn som nestleder til valgkomiteen fra Troms, Agder, Trøndelag, Nordland, Rogaland og Hordaland. Avisa skrev at Kaski var spilt inn fra Oslo og Møre og Romsdal, mens Akershus SV hadde spilt inn begge kandidatene. I januar la valgkomiteen fram sin innstilling, som var delt på midten med tre stemmer til hver av kandidatene. Partiet skal avgjøre hvem de velger som ny nestleder på sitt landsmøte 29.-31. mars.

LES OGSÅ: Ingen store overraskelser under nominasjonsmøtet i SV

Fikk støtte fra konkurrentens hjemfylke

Fylkesnes er valgt inn på Stortinget fra Troms. Kaski er opprinnelig fra Kirkenes i Finnmark, men har bodd i Oslo siden 2005 - og er valgt inn på Stortinget som representant for Oslo.

– Kari Elisabeth Kaski er flink på mange områder, men har ikke spisskompetanse på Nord-Norge eller noen nær tilknytning til Nord-Norge i sitt politiske virke, sier Arvola.

LES OGSÅ: Slik ønsker Finnmark og Troms Ap å stille til fylkestingvalget

– Han gjør partiet breiere

Nordland SV ønsker også Fylkesnes, noe de har vedtatt i et fylkesstyremøte.

– Torgeir gjør partiet breiere. Han trekker fram saker som når andre velgergrupper, tar på alvor distriktene, ressursforvaltning, industri og primærnæring. Alt forankret i våre hovedsaker som er fordeling og miljø, sier Nordland SV-leder Christian Torseth.

Fylkesnes er glad for støtten fra fylkeslagene i landsdelen.

– Det varmer med støtte fra nord. Jeg synes det er kjempetøft, og jeg føler at det er i ferd med å bli ganske brei støtte fra store deler av landet. Det er en iver i partiet om å utvide SVs prosjekt ytterligere, sier han.