Matfestival får 1,2 millioner kroner i tilskudd

Fylkesrådet i Troms har inngått en samarbeidsavtale med Smakfestivalen.

FOLKEFEST: Etter at Smakfestivalen ble arrangert første gang i 2013 har den vokst til å bli landsdelens største arrangement, med rundt 70.000 besøkende.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Med avtalen følger et utviklingstilskudd på 1,2 millioner kroner.

– Vi ønsker å styrke festivalen som matarena, og koble reiselivet, matprodusentene, leverandørene og restaurantene tettere sammen, sier fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap) til iTromsø.


Selve utviklingsarbeidet er festivalen selv som skal ha ansvaret for.

– De har kompetanse på arrangement, marked, atkører og muligheter i utviklingen av lokal mat og nisjeprodukter. Festivalen er et viktig koblingspunkt mellom mat, kultur og opplevelser, og ved å styrke den kan vi bidra til å synliggjøre bransjen, øke rekrutteringen og samtidig markedsføre regionen vår, forteller Simonsen.


Koste seg med posemat på Smakfestivalens andre dag

Folket lot seg ikke stoppe av regnet under Smakfestivalen lørdag formiddag. Regnet ble omsider erstattet med solskinn, og matgleden blant både produsenter og publikum strålte i Storgata.

 

For Smakfestivalen betyr støtten at de for første gang kan begynne å tenke langsiktig utvikling.

– Det er syvende året vi arrangerer festivalen, men inntil nå har vi fått støtte fra år til år. Vi har hele veien sett en masse muligheter, men vi har ikke hatt de øknomiske kreftene til å gjøre noe med det. Med tilskuddet kan vi endelig realisere noen av de planene som foreligger, sier Natalie Lorentzen i Smak-styret.


Kommentaren

Tromsø sentrum lever! Leve Tromsø sentrum!

Hvis vi sier noe mange ganger nok, begynner vi også å tro på det.

 

Hun er takknemlig for at fylkeskommunen nå anerkjenner det arbeidet festivalen har gjort for matbransjen i Tromsø-regionen.

– Vi har hatt en god dialog med dem. De ser verdien av det vi holder på med og hva det har å si for produsenter, kokker og elevene på kokkelinja. I tillegg inviterte vi med aktører fra reiselivet for første gang under fjorårets festival, og det var noe veldig mange satte pris på, forteller Lorentzen.