Prøvde å lure programlederne på direkten:

Erik Follestad var bortreist da «Spårtsklubben» skulle gjeste «God morgen Norge». Da ble Tromsø-bosatte Svein redningen.

VGTVs «Spårtsklubben» oppdaget tilfeldigvis Follestads dobbeltgjenger i en rypejaktreklame på Instagram.

Her forsøker «Spårtsklubben» og Tromsø-bosatte Svein Eirik Thorstvedt (innfelt) å lure programlederne i «God morgen Norge» på direkten.  Foto: TV2

nyheter

«Spårtsklubben» består av Erik Follestad, Jon Martin Henriksen, Ida Fladen og Mads Hansen.

Mandag morgen gjestet det populære firkløveret «God morgen Norge», og de var tilsynelatende fulltallig. Midt i intervjuet påpekte imidlertid TV2-programleder Peter Moi Bubresko at det ikke var Follestad som satt på andre siden av bordet, men en «look-alike».

– Det å bli bedt til «God morgen Norge» er såpass stort for oss, at vi tenkte vi måtte være fulltallige. Problemet var at Follestad er bortreist, så vi bestemte oss for å hyre inn en dobbeltgjenger, sier Mads Hansen i «Spårtsklubben» til TV2, og fortsetter:

– Det er egentlig en litt morsom historie. En dag la jeg ut et bilde fra en rypejakt-reklame på Instagram, der jeg syns modellen lignet på Follestad.

Etterhvert fikk Hansen vite at mannen på bildet heter Svein Erik Thorstvedt. Han er bosatt i Tromsø, men kommer fra Stavanger.

– Vi fløy ham inn kun for dette. Vi hadde jo et lite problem med dialekten, men vi bestemte oss for at han skulle prøve å snakke østlandsk, sier Hansen.

– Det var kjekt å være med på «God morgen Norge». Jeg var ikke nervøs før jeg satte meg ned i stolen i studio, for da merket jeg at folk hadde oppdaget meg. Programlederne tok det hele bra. Jeg var mest fokusert på å få til dialekten, sier Thorstvedt selv til kanalen.