Brannen i Mellomvegen: Beboer slukket et tredje brannforsøk like før jul

Fire dager etter den første brannen i Mellomvegen i desember i fjor ble det forsøkt tent på igjen.

TOTALSKADET: Bygget i Mellomvegen 8 er totalskadet ifølge brannvesenet.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Mandag kveld klokka 20.12 fikk politiet melding om en brann i Mellomvegen 8 i sentrum. 12 beboere ble evakuert fra Mellomvegen 6, 8 og 10 og de har tilbrakt natta på hotell i sentrum.

Tirsdag formiddag var alle innkalt til et møte med representanter fra Nav, Boligkontoret og Flyktningtjenesten for å snakke om veien videre.

Før møtet fortalte Manjoub Mohammad, som bodde i Mellomvegen 6 da det brøt ut en brann 11. desember i fjor, at han også har slukket en tredje brann før jul.

Les også: - Jeg tar ikke med meg familien min tilbake dit, da vil jeg heller sove på gata

SLOKKET PÅSATT BRANN: 11. desember rykket brannvesenet ut til brann i Mellomveien 10 og mandag kveld rykket de ut igjen til nabogården i Mellomvegen 8. 15. desember oppdaget Manjoub Mohammad et forsøk på å starte en brann i oppgangen i Mellomveien 6, men han fikk slokket den med ei bøtte vann.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

– Slukket med ei bøtte vann

Mohammad forteller at han 15. desember 2018, fire dager etter brannen, luktet røyk fra oppgangen i Mellomvegen 6.

– Da jeg kom ut fikk jeg øye på at det brant i noe avispapir ute i gangen, forteller han.

Mohammad viser et bilde på mobilen sin som han tok etter at han slokket flammene med ei bøtte vann. På bildet ser man en stabler aviser med en tralle og noe papp på toppen. Det er tydelig at det har brent i kantene på avisene, men at det har blitt slukket etter kort tid.

Les ogsåBrannen startet to steder samtidig

– Jeg sendte bildet til politiet og ringte dem. De sa at jeg skulle ta kontakt hvis det skjedde igjen. Jeg ringte også til huseier, men ingenting ble gjort.

– Jeg ga beskjed om at noen forsøkte å starte brann her for mange måneder siden, og nå har det skjedd igjen, sier han oppgitt.

Boligene ligger i et sammenhengende bygg, der Mellomvegen 6 har sin egen inngang, mens nummer 8 og 10 deler oppgang.

Mohammad og hans høygravide kone bor i Mellomvegen 6 og kunne derfor rømme ut via trappeoppgangen mandag kveld.

Les også: Da Feras åpnet døren til leiligheten stod den i flammer

BRANNFORSØK: Slik så haugen med avaiser ut etter at noen tente på. Manjoub Mohammad fikk slukket brannen raskt, og kontaktet deretter politiet.   Foto: Privat

 

Politiet bekrefter hendelsen

Politiet ved Lene Fabek, leder for etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon, bekrefter at politiet kjenner til brannforsøket i Mellomvegen 6 15. desember i fjor.

– Vi undersøker hendelsen 15. desember for å se om det har noen sammenheng med de to andre brannene. Vi har ingen konklusjon eller videre synspunkter på det nå, sier Fabek til iTromsø.

– Ser dere noen sammenheng mellom de tre hendelsene?

– Vi etterforsker fortsatt alle tre hendelsene og må komme tilbake til om det kan være en mulig sammenheng når vi har fått gjennomført flere etterforskningsskritt.

Fabek sier de ennå ikke kan si hva som er brannårsak til mandagens brann, og at de heller ikke ønsker å kommentere at brannen oppstod to steder slik som brannvesenet fortalte til iTromsø tirsdag.

– Med tanke på at det ble tilført bar ild på brannen 11. desember og at det har vært et brannforsøk 15. desember, er det ikke da nærliggende å tro at denne tredje brannen er tent på?

– Jo, og i alle fall når brannvesenet sier det de sier. Men vi kan ikke fastslå dette nå, og i beste fall er det en teknisk feil som har gjort at det har begynt å brenne. Jeg forstår at folk kan være bekymret hvis det viser seg at noen tenner på, men det er for tidlig i etterforskningen til at vi kan slå fast dette, sier Fabek.