Siden Ahmed fortalte om sin jobbjakt har han fått mange jobbhenvendelser

Awadallah Ahmed (39) har blitt kontaktet av flere ulike arbeidsgivere. Nå ser han lysere på fremtiden.

GLAD FOR ALLE TILBAKEMELDINGEN: Etter å ha jaktet på arbeid i syv år fortalte Awadallah Ahmed sin historie i iTromsø. Nå har han fått flere mulige tilbud. FOTO: Eline Grønvoll 

FØLER FUNKSJONSHEMMEDE BLIR MISFORSTÅTT: Awadallah Ahmed mangler et bein etter en ulykkt som barn, han opplever at mange tror funksjonshemmede ikke kan jobbe. Der mener han de tar feil. FOTO: Eline Grønvoll 

nyheter

Lørdag skrev iTromsø om Awadallah Ahmed som har søkt på jobber i åtte år, men har møtt på en rekke avslag helt til han i september i fjor fikk jobb i kafeen på Mortensnes omsorgssenter. På grunn av nedbemanning mistet Ahmed jobben sin der, og ble nok en gang arbeidsledig. Da iTromsø snakker med han tirsdag kveld har han en gledelig nyhet.


Ahmed har søkt på jobb i Tromsø i åtte år uten å få napp: – Gi meg mulighet til å vise hva jeg kan

Awadallah Ahmed (39) har søkt på jobber i åtte år. Nå lurer han på om det ikke er noen i Tromsø som har behov for en fast arbeider.

 

– Jeg har fått mulighet til å prøve meg i arbeid på Pedersen bakeri, forteller Ahmed som hver lørdag jobber på Rema 1000 i Tromsdalen.

Kjente oppgaver

Det var bakeriet som tok kontakt med Ahmed.

– Jeg ble kontaktet av Thomas Pedersen som lurte på om jeg var interessert, og at det kunne dukke opp mulighet for mer jobb etter hvert.

Arbeidsoppgavene består blant annet i å bake boller og smøre baguetter.

– Dette er ting jeg også allerede gjorde da jeg jobbet på Mortensnes, så jeg er kjent med oppgavene, sier Ahmed som har utdanning innenfor informatikk, regnskap og data, og snakker tysk, engelsk, norsk og arabisk.

Mye støtte

Etter at han sto fram og fortalte sin historie har ikke tilbakemeldingene latt vente på seg. Flere telefoner, henvendelser og kommentarer i sosiale medier har bidratt til at han nå ser lyst på fremtiden.


Åpnet kafé på sykehjem: – Tror dette kan bli en fin møteplass for de eldre

Kjøkkenet ved Mortensnes sykehjem har stått tomt de siste ti årene. Tirsdag ble det igjen tatt i bruk da Håpet kafé åpnet på sykehjemmet.

 

– Jeg har fått så mye støtte fra masse folk og har vært i samtale med flere om mulige stillinger. Blant annet på hotell og lignende. Selv om ingenting er helt avklart foreløpig, ser jeg mye lysere på fremtiden og tror at jeg snart vil ha en fulltidsjobb.

I tillegg har han fått mye støtte.

– Måten folk har respondert på er jeg veldig glad for, og takknemlig for all den støtten jeg har mottatt. Blant annet Erlend Bøe i Høyre og politikere fra andre partier.

Takknemlig

Ifølge Ahmed har folk fra hele Norge kontaktet han.

– Det er utrolig, men jeg synes det er spesielt hyggelig hvordan tromsøfolk har tatt vare på meg og tatt meg imot på, sier Ahmed som kun har ett bein etter at han som 13-åring var i en bilulykke.

Denne uken har han også blitt kontaktet av NAV.

– De sier at de også skal hjelpe meg.

Bør la seg inspirere

Thomas Pedersen, daglig leder ved Pedersen bakeri, forteller at de hadde Ahmed inne til intervju på tirsdag.

– Ahmed skal prøve litt ulike arbeidsoppgaver de nærmeste dagene, før han går et fullt skift førstkommende søndag, sier Pedersen.

Pedersen bakeri har samarbeidet Ressurs AS (tidligere Tromsprodukt) i flere år.

– Vi prøver å hjelpe der vi kan, og ingen problemer med å la folk prøve seg litt. Mange som har prøvd seg hos oss har vært utenfor arbeidslivet og vi vil gjerne bidra til å hjelpe folk tilbake i arbeid. Også noen av de ansatte hos oss har fått jobb via Ressurs AS, sier Pedersen.

Ahmed nå at flere nå vil gjøre som Pedersen.

– Flere arbeidsgivere kan gjerne la seg inspirere av det Thomas har gjort mot meg og tørre å satse på folk.